Ook al heb je geen vleugels, als je wilt kun je vliegen

Iedereen in Nederland, met of zonder beperking, heeft recht op werk. Maar in de praktijk blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Voor een groep jong volwassenen met een fysieke beperking die aan de slag wilden in de ICT, was er geen geschikt aanbod. Een van hen heeft daarom zelf het heft in handen genomen en een ICT-dagbestedingsproject opgezet: Stichting Project Icarus.

Bijdrage Kansfonds

€ 10.000

Aanvrager

Stichting Project Icarus

Meedoen zonder uitzondering

Bij Stichting Project Icarus kunnen jongvolwassenen met een beperking wél aan de slag. Ze hebben weliswaar een beperking, maar ze zijn mentaal sterk en zijn echte digital natives. Jongvolwassenen anno 2017 dus. Bij Icarus vinden zij de combinatie van uitdagend werk, studie en plezier.

Kansfonds vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Zonder uitzondering. Daarom steunen wij dit initiatief.

Stoere plek

Op de kleinschalige kleinschalige locaties van Icarus werken de jongeren samen aan met ICT-projecten en opdrachten voor bedrijven en particulieren. Bijvoorbeeld het beheren van een websites en social media-accounts of digitale muziek maken. Ze zijn zelf medeverantwoordelijk voor de invulling van de dagbesteding.

Bij Icarus vinden de jongeren niet alleen een stoere plek die aansluit bij hun belevingswereld. Er is ook verzorging en begeleiding. Het sociale aspect neemt ook een belangrijke plek in. Ze organiseren bijvoorbeeld een filmavond, barbecues en andere gezellige evenementen.

Meer weten over dit project? Kijk dan op de website van Stichting Project Icarus.

 

'Alleen thuis zitten is niets voor mij'

Lees het interview met René