Maak kennis met de leefwereld van de bewoners van Eikenderveld

In de Heerlense wijk Eikenderveld zijn veel verhalen te vinden. Van Geluk Spreken is een verhalenzoektocht in deze buurt. Bewoners vertellen het verhaal van hun wijk aan de hand van persoonlijke verhalen rondom het thema ‘geluk’.

Bijdrage Kansfonds

€ 3.000

Aanvrager

Stichting de Kopsalon

Stichting De Kopsalon ontwikkelt samen met bewoners uit Eikenderveld audiovisuele presentaties, waarin bewoners hun verhaal vertellen. Zo krijgt de wijk een eigen, positieve stem, worden inwoners met elkaar in contact gebracht, en kunnen Heerlenaren en buitenstaanders kennismaken met de leefwereld van deze bewoners. De presentaties zijn tijdens het jaarlijkse festival Cultura Nova te bekijken en te beluisteren in de Kopsalon.

Vensterbank museum

Vensterbank museum

Naast de audiovisuele presentaties zijn er tijdens Cultura Nova ook vensterbank musea te bewonderen. Bewoners van Eikenderveld zetten spullen in hun vensterbank die iets zeggen over wie ze zijn. Spullen die ze dagelijks gebruiken, die herinneringen oproepen of die anderszins betekenis voor hen hebben. Buren kunnen vanaf de stoep naar de mini-musea kijken en komen zo een klein beetje te weten over wie er woont.

Bekijk de video

Kijk voor meer informatie over dit project op de website.