Wijkgerichte aanpak kinderen en armoede

Voor gezinnen die het financieel krap hebben zijn veel regelingen. Die weten veel ouders niet goed te vinden. Bovendien ligt er een groot taboe op armoede. Ouders schamen zich en missen op die manier belangrijke steun. In Den Bosch helpen ambassadeurs van Stichting Divers gezinnen een stap vooruit.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Stichting Divers

Hoe werkt het?

Ambassadeurs van Welzijn Divers zoeken actief contact met ouders en vormen zo een schakel tussen school, armoedevoorzieningen en ouders. De ambassadeurs zijn vaak gepensioneerde leerkrachten. Zij kennen de ouders, maar hebben ook voldoende afstand. Zo maken ze armoede bespreekbaar en helpen ouders om gebruik te maken van de juiste regelingen. Het gezin wordt ontlast en de kinderen kunnen zich beter ontwikkelen.

Hoever zijn we?

Steeds meer ouders weten succesvol de voorzieningen te vinden waar zij gebruik van mogen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om ondersteuning om de kinderen te laten sporten. Of om een bijdrage voor een nieuwe bril voor het kind. Rond Sinterklaas werd speelgoed ingezameld zodat alle kinderen een cadeau konden krijgen. Ouders raken geïnspireerd om ook elkaar te steunen. Zo onderhouden moeders op een school een weggeefkast waarin zij kleding en overgebleven houdbare levensmiddelen met elkaar delen. En organiseert een groep ouders binnenkort de Week van de Platte Beurs.

“Fijn dat jullie een Sinterklaasactie doen. Ik lag er al wakker van hoe ik deze decembermaand door moest komen.”

moeder

Wat levert het op?

Langzaam maar zeker verdwijnt het taboe en de schaamte. Dankzij de ambassadeurs van Divers kunnen ouders nu de stap maken naar de voorzieningen die voor hen bedoeld zijn. Kinderen kunnen beter meedoen. Bij een sportclub. Of op muziek- of dansles. En ouders weten elkaar en de ambassadeurs beter te vinden.

Stichting Divers

Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA Den Bosch
www.divers.nl