Roderick Vonhögen bezoekt projecten van Kansfonds in Dordrecht

Kansfonds is trots partner van The Passion. Het thema van The Passion 2019 in Dordrecht is: ‘Je bent niet alleen’. Met hulp van Kansfonds wordt in en rond Dordrecht gebouwd aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. In aanloop naar The Passion bezoekt mediapriester Roderick Vonhögen projecten van Kansfonds in en rond Dordrecht.

Aflevering 1: Het Babyhuis

7 maart – In deze aflevering bezoeken we het Babyhuis in Dordrecht. Barbara Muller is de initiatiefneemster van dit huis waar kwetsbare moeders samen met hun kindje worden opgevangen. Moeder Chaima vertelt hoe ze de periode in het Babyhuis heeft ervaren en ontmoet onverwacht een vrijwilligster uit die tijd.

Aflevering 2: Het Voedselbos brengt mensen samen

13 maart – In deze aflevering bezoeken we het Voedselbos in Dordrecht. Door samen bezig te zijn in de natuur, komen mensen makkelijk met elkaar in contact. Stichting Buitenzinnig legt dit voedselbos aan. Dit doet de stichting met kwetsbare doelgroepen, zoals mensen die te maken hebben met eenzaamheid als gevolg van armoede of ziekte. We ontmoeten Odin, één van de deelnemers, en Hans van de Velde, bestuurder van de stichting.

Aflevering 3: Klussen voor een ander

20 maart – In deze aflevering gaan we klussen met Chantal Buster van Netwerk Jong Zwijndrecht. Jonge mensen kunnen op een flexibele manier vrijwilligerswerk doen en dat slaat aan. Ze helpen mensen zonder netwerk, maar ook mensen met een beperking of ouderen die niet alles meer zelf kunnen doen. Veel van hen willen hun hulpverleners niet belasten met zaken zoals het opknappen van de voortuin of het vervangen van een lampje. Dit soort werk doen de vrijwilligers van dit netwerk. Ze doen iets praktisch voor de ander maar er is ook gezelligheid en ontmoeting.

Aflevering 4: Een gratis knipbeurt

27 maart – In deze aflevering ontmoeten we kapper Peter Borsje. Hij geeft mensen die het zich niet kunnen veroorloven een gratis knipbeurt, in samenwerking met Stichting Anders. ,,Van een knipbeurt word je een iets blijer mens en krijg je meer zelfvertrouwen’’, vertelt Robert de Heer van de stichting. Bert (50) is ex-dakloos en komt vandaag bij Peter langs voor een knipbeurt.

Aflevering 5: Van cliënt tot vrijwilliger

3 april – In deze aflevering zijn we te gast bij Stichting de Toekomst, die dagbesteding biedt aan kwetsbare mensen. We ontmoeten Marina van de Erve. Zij was cliënt, maar is nu vrijwilliger. De dagbesteding is erop gericht mensen met geheugenproblemen, psychiatrische problemen en/of een lichte fysieke beperking een gezellige dag te bezorgen. Er is net een gloednieuwe locatie geopend waar we een kijkje nemen. Marina vertelt wat de dagbesteding voor haar heeft betekend.

Aflevering 6: Behind the scenes bij The Passion

10 april – Chantal Buster van Netwerk Jong Zwijndrecht, die we in aflevering 3 hebben leren kennen, is groot fan van The Passion. Het thema ‘Je bent niet alleen’ spreekt haar enorm aan. Vandaag mag ze een kijkje nemen op de set van The Passion. Ze neemt haar dochter Anouk en collega Désiré De Graaf mee.

Televisie uitzendingen en The Passion 2019

Op 9 en 16 april om 16.25 op NPO2 staan de televisie-uitzendingen van Roderick zoekt Licht ook in het teken van bovenstaande projecten. Op 18 april wordt The Passion live uitgezonden.