Roderick zoekt kansen

Overal om je heen liggen kansen om kwetsbaren weer onderdeel van onze samenleving te maken. Soms moet je ze alleen even zien. KRO-presentator en mediapriester Roderick Vonhögen gaat tien weken lang op onderzoek uit. Deze week: Je hebt het recht voor je zieke buurvrouw te koken!

Je hebt het recht om iets voor een ander te doen. Koken voor je zieke buurvrouw bijvoorbeeld. Hoezo dat? Nou, bijvoorbeeld omdat je iemand leven daar een heel stuk mooie mee kunt maken. Bijzonder Thuisafgehaald koppelt thuiskoks aan kwetsbare buurtgenoten. Zo krijgen mensen die (tijdelijk) niet zelf kunnen koken toch een paar keer per week een verse, gezonde maaltijd. ‘Je proeft de liefde…’

De kansen liggen voor het oppakken

Je hebt het recht om goed te doen. Om te zien naar wie kwetsbaarder is dan jij. Maar hoe doe je dat? Kansfonds maakt de kansen die overal om je heen liggen concreet. Want met een praatje met iemand die eenzaam is, een maaltijd voor wie niet zelf kan koken, of een uurtje voorlezen aan een kind met taalachterstand, beteken je al een hoop.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk alle kansen hier.

Je hebt recht op goeie appeltaart

In aflevering 1 bezocht Roderick recreatiegebied Horsterpark. Daar werken mensen die om allerlei redenen een grote afstand tot de gewone arbeidsmarkt hebben. De mensen van Horsterpark staan bekend om hun overheerlijke appeltaart.