Roderick zoekt kansen

Overal om je heen liggen kansen om kwetsbaren weer onderdeel van onze samenleving te maken. Soms moet je ze alleen even zien. KRO-presentator en mediapriester Roderick Vonhögen gaat negen weken lang op onderzoek uit. Deze week: Je hebt het recht je mooie pak weg te geven.

Je hebt het recht een kind voor te lezen

In aflevering 5 laat Roderick zien hoe de Voorleesexpress mensen aan elkaar koppelt. Elina krijgt elke week bezoek van Dominique, die haar voorleest. In de eerste jaren van een kind is het belangrijk dat het in aanraking komt met boeken. De Voorleesexpress laat kinderen zien hoe leuk taal is.

De kansen liggen voor het oppakken

Je hebt het recht om goed te doen. Om te zien naar wie kwetsbaarder is dan jij. Maar hoe doe je dat? Kansfonds maakt de kansen die overal om je heen liggen concreet. Want met een praatje met iemand die eenzaam is, een maaltijd voor wie niet zelf kan koken, of een uurtje voorlezen aan een kind met taalachterstand, beteken je al een hoop.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk alle kansen hier.

Je hebt recht op goeie appeltaart

In aflevering 1 bezocht Roderick recreatiegebied Horsterpark. Daar werken mensen die om allerlei redenen een grote afstand tot de gewone arbeidsmarkt hebben. De mensen van Horsterpark staan bekend om hun overheerlijke appeltaart.

Je hebt het recht om voor je zieke buurvrouw te koken

Bijzonder Thuisafgehaald koppelt thuiskoks aan kwetsbare buurtgenoten. Zo krijgen mensen die (tijdelijk) niet zelf kunnen koken toch een paar keer per week een verse, gezonde maaltijd. ‘Je proeft de liefde…’

Je hebt het recht hem slapend rijk te maken

Bij Kloosterhotel de Soete Moeder kun je gewoon iemand slapend rijk maken. Beetje cryptisch? In dit prachtige hotel krijgen jongeren zonder diploma of werkervaring de kans om hun toekomstperspectief enorm te verbeteren. Dus als jij daar lekker een nachtje gaat logeren… Juist! Dan maak je hen al slapend een stuk rijker. Roderick nam een kijkje.

Je hebt het recht om je mooie pak weg te geven

Je hebt het recht om iets voor een ander te doen. Je mooie pak weggeven bijvoorbeeld. Gek? Nee hoor! Solliciteren is spannend, zeker als je al wat langer werkloos bent. Dan wil je goed voor de dag komen. Maar wat als je geen nette kleding hebt en ook geen budget? Dan biedt Dress for Succes uitkomst.