Roderick zoekt kansen in de Bijlmer

Kansfonds is partner van The Passion die dit jaar plaatsvindt in de Bijlmer. Daarom neemt mediapriester Roderick Vonhögen een kijkje bij onze projectpartners die daar prachtige initiatieven uitvoeren om kwetsbare buurtgenoten te helpen.

Het thema van The Passion is dit jaar ‘Ik zie jou’ en sluit daardoor naadloos aan bij de missie van Kansfonds waarin het omzien naar kwetsbare mensen centraal staat. The Passion – het muzikale spektakel waarin het paasverhaal wordt verbeeld- vindt dit jaar plaats op 29 maart.

In onze dichtbevolkte hoofdstad leven mensen dicht naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar heen. In de Bijlmer spelen veel maatschappelijke problemen maar tegelijkertijd is het een broedplaats voor talent en volop in ontwikkeling. Het is dan ook een wijk waar Kansfonds veel projecten financiert.

Het kompas van het werk van Kansfonds is het katholiek sociaal denken. Het is een waardevolle inspiratiebron waaruit wij putten om mensen op een eigen en eigentijdse manier te steunen.

In de aanloop naar The Passion zullen we daarom zes filmpjes posten over onze projectpartners in de Bijlmer. Je kunt de filmpjes op Youtube bekijken via onderstaande links. De meest recente video vind je onderaan deze pagina.

Bekijk aflevering 6:

Roderick is deze aflevering op bezoek bij de Stichting Vice Versa. Daar kunnen kinderen meedoen aan educatieve uitstapjes om hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en talenten te ontdekken.

Televisie uitzending Roderick Zoekt Licht

Bekijk hier de uitzending terug van Roderick Zoekt Licht waarbij hij op bezoek ging bij zes projectpartners van kansfonds in de Bijlmer.