Waar komt de noodhulp terecht?

Alle donaties die we ontvangen via de noodhulpactie en het extra geld dat Kansfonds beschikbaar stelt, gaan naar partnerorganisaties in ons netwerk waarmee we vaak al jaren samenwerken. Dit zijn organisaties die midden in de samenleving staan en dus als beste weten wie de hulp hard nodig heeft.

Partnerorganisaties die de noodhulp bieden:

In deze video vertelt Nienke hoe zij geholpen is doordat mensen als Carine hun energiecompensatie aan Kansfonds doneerden.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Wil je ook helpen?

Jouw donatie is meer dan welkom en gaat direct naar partnerorganisaties in het hele land waar mensen aankloppen voor hulp.

Doneer nu

Het moeilijkst is om aan jezelf toe te geven dat het je niet meer lukt en dat je hulp nodig hebt. Ik praatte mezelf aan dat ik geen recht had op hulp. ‘Er is vast wel iemand die het meer nodig heeft dan ik’, dacht ik. Maar andere mensen hebben mij ervan overtuigd dat ik evengoed hulp mag aannemen.

Nienke

Voorbeelden van wat de organisaties doen met het geld

  • Het betalen van boodschappen (vooral brood, zuivel en wasmiddel), omdat al het leefgeld nu op gaat aan de hoge energierekening.
  • Aanschaf van thermokleding voor kinderen, zodat zij er thuis warmpjes bij zitten.
  • Geld voor kleding, luiers, huur en reiskosten t.b.v. werk.
  • Kosten voor medicijnen, medische hulp of tegoedkaarten voor drogisterijen.

Inloophuizen

Ook inloophuizen, buurt- en straatpastoraten zijn een welkome en warme plek voor mensen zonder thuis. Via ons programma Fonds Franciscus steunen we deze organisaties. De inloophuizen bieden geen financiële steun, maar ook hier kunnen mensen terecht, voor een kop koffie, een luisterend oor en tips voor hulp.

Zoek een inloophuis