Fonds Augustinus

De Nederlandse Provincie Orde der Augustijnen bracht eerder al Fonds PROSAN bij Kansfonds onder, nu volgt een tweede fonds op naam: Fonds Augustinus.

Na ondertekening van de oprichtingsakte door Pater Stikkelbroeck van de Orde der Augustijnen en directeur van Kansfonds Henriëtte Hulsebosch, is het nieuwe fonds een feit. Henriëtte Hulsebosch: ‘We zijn de orde ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen in Kansfonds. Dit tweede fonds op naam is een zeer waardevolle impuls voor ons programma Fonds Franciscus en voor andere projecten in deze geest.’

Uitgelicht artikel

Kansfonds zet werk van Augustijnse orde voort

De Augustijnen vormen een van de oudste kloosterorden van de katholieke kerk. Al eeuwenlang zijn zij actief in parochies en scholen en maken zij zich sterk voor mensen die het moeilijk hebben. Maar de orde vergrijst. Daardoor rijst de vraag wie hun werk het beste kan overnemen. ‘Met hulp van Kansfonds komt onze erfenis goed terecht’, zegt eindverantwoordelijke pater Pierre Stikkelbroeck.

Verhaal
Lees het hele verhaal

Wat is een fonds op naam?

Met een fonds op naam heb je je eigen fonds, zonder dat je een aparte stichting hoeft op te richten. Dat scheelt tijd, geld, administratie en beheer. Ook hoef je geen bestuur te benoemen. Dit maakt een fonds op naam interessant voor partijen die een langere periode goed willen doen.

Lees meer over een fonds op naam