Aanvragen

Bij Kansfonds geloven we in een samenleving waarin er plek is voor íedereen. Wil jij omzien naar de meest kwetsbare mensen in de samenleving? Dien dan een projectaanvraag in. Lees hier hoe wij jouw initiatief op weg helpen. Deze informatie is geldig tot en met 31 december 2021.

Kansfonds scherpt per 1 januari 2022 de richtlijnen voor projectaanvragen aan

Ben je van plan om volgend jaar een projectaanvraag in te dienen bij Kansfonds? Lees dan even verder. Per 1 januari 2022 scherpen we de richtlijnen aan.
Nieuws
Lees meer
 1. Stap 1

  Neem de richtlijnen door

  Je project komt in aanmerking voor een bijdrage als jouw aanvraag voldoet aan alle richtlijnen die we als fonds hanteren. Lees ze goed door, zo weet je ook welke projecten wij niet steunen. Sommige projectaanvragen hebben een iets andere procedure, bekijk ze verderop bij ‘Aangepaste procedures’.

  Lees alle richtlijnen
 2. Stap 2

  Doe een vooraanvraag

  Na het doornemen van de richtlijnen doe je een vooraanvraag. Daarin leg je jouw idee kort en bondig aan ons voor. Wij beoordelen de aanvraag binnen enkele werkdagen. Als we jouw vooraanvraag afwijzen, is het helaas niet mogelijk om hier bezwaar tegen in te dienen.

  Dien vooraanvraag in
 3. Stap 3

  Dien een volledige aanvraag in

  Past jouw projectidee bij Kansfonds? Dan nodigen we je uit om een volledige aanvraag in te dienen, onder andere voorzien van een projectbegroting en gewaarmerkte kopie van de statuten van je organisatie. Daarvoor krijg je een eigen account in ‘Mijn Kansfonds’, waarin je ook de voortgang van je aanvraag kunt volgen.

  Naar Mijn Kansfonds
 4. Stap 4

  Toekenning en samenwerking

  Elke aanvraag toetsen we zorgvuldig aan de richtlijnen. Circa drie maanden na het indienen van de aanvraag ontvang je ons besluit of wij het project steunen. Wij sturen dan een toekenningsbrief waarin ook de samenwerkingsafspraken staan, bijvoorbeeld over de financiële verantwoording en communicatie van het project. Op deze pagina vind je handige hulpmiddelen voor communicatie, zoals onze logo’s, teksten en tips voor het schrijven van een persbericht.

  Bekijk communicatiemiddelen

Aangepaste procedures

Contact

Heb je vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Je kunt ook contact opnemen met de projectadviseur die jouw aanvraag behandelt of ons contactformulier invullen.