Hoge energiekosten? Verdiep je in de regelingen!

De hoge energierekening hakt er voor veel mensen behoorlijk in. Dat geldt voor particulieren en bedrijven, maar zeker ook voor maatschappelijke organisaties. Daarom aan al onze projectpartners en andere maatschappelijke organisaties de oproep: wees alert op de energieregelingen die de overheid heeft opgetuigd.

Kom in actie

Vanaf het voorjaar 2023 stelt de Rijksoverheid structureel extra middelen beschikbaar voor gemeenten en provincies om maatschappelijke voorzieningen te compenseren voor de hoge (energie)kosten. Het staat gemeenten en provincies vrij om zelf te bepalen aan welke publieke en maatschappelijke voorzieningen zij dit geld besteden. Ons dringende advies is: zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van je verbruik (ook als de jaarafrekening nog niet binnen is), kom in actie en doe een beroep op de regelingen nu ze er zijn!

Tips voor inloophuizen

Niemand mag in de kou zitten. Zeker niet de mensen voor wie het inloophuis een veilige haven is. Netwerk DAK zette speciaal voor de inloophuizen alle informatie over hoge energiekosten op een rij.

Ga naar de website van Netwerk DAK