Kansfonds en Netwerk DAK bieden noodhulp aan inloophuizen

Door de strenge en noodzakelijke coronamaatregelen raken de meest kwetsbare mensen nog meer in de knel. Waar zij voorheen altijd terecht konden bij een inloophuis in de buurt voor een kop koffie en een luisterend oor, zijn deze voorzieningen momenteel gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat vraagt veel van de creativiteit van inloophuizen. Want juist nu willen zij er zijn voor de meest kwetsbare mensen!

Netwerk DAK

Om inloophuizen hierin te ondersteunen, slaat Kansfonds de handen ineen met Netwerk DAK, een netwerkorganisatie waar 150 organisaties bij zijn aangesloten. Inloophuizen, straat- en buurtpastoraten kunnen een financiële aanvraag indienen voor acute hulp en krijgen binnen een paar dagen uitsluitsel. Netwerk DAK behandelt aanvragen tot € 1.500,- vanuit een speciaal opgericht noodfonds. Aanvragen vanaf € 1.500,- worden via een versnelde procedure in behandeling genomen door Kansfonds.

De financiële ondersteuning is bedoeld voor hulp bij basisvoorzieningen ten tijde van de coronacrisis. Denk aan beltegoed in geval van financiële problemen, budget voor eten als de voedselbank gesloten is, of simpelweg kleding. Meerdere ouders hebben al bij inloophuizen gemeld dat zij kinderkleding te heet hebben gewassen uit angst voor het virus. Er kan ook een aanvraag ingediend worden om bijvoorbeeld extra telefoons aan te schaffen, een broodfiets of een soepbus.

Meer informatie?

De FIN (Fondsen in Nederland) schreef een artikel over onze samenwerking met Netwerk DAK.

Lees het artikel