Kansfonds stort 300.000 euro in Calamiteitenfonds Voedselbanken Nederland

De voedselbanken en hun klanten worden ingrijpend geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. Om de voedselbanken te steunen in deze moeilijke tijd, stort Kansfonds 300.000 euro in het Calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland.

Voedselnood voorkomen

De voedselbanken staan voor een enorme opgave. Door hamstergedrag is er minder voedsel voorhanden, er zijn haperingen in de distributiestroom en er zijn minder vrijwilligers beschikbaar. Een deel van hen valt onder de risicogroep van het virus en is daardoor zelf kwetsbaar. Enkele voedselbanken en distributiecentra hebben hun deuren reeds moeten sluiten, waardoor de voedselzekerheid van een kwetsbare groep mensen in Nederland wordt bedreigd.

Voedselbanken Nederland zet alles op alles om haar voedselbanken zoveel als mogelijk open te houden. Ook spant zij zich op andere manieren in om geen voedselnood te laten ontstaan. Met dit doel voor ogen heeft Voedselbanken Nederland een Calamiteitenfonds opgericht. Dit fonds stelt Voedselbanken Nederland in staat om in deze buitengewone en onzekere tijden snel alle maatregelen te kunnen nemen om voedselnood bij haar klanten te kunnen voorkomen. En lokale voedselbanken te kunnen ondersteunen, zodat zij hun werk kunnen continueren en bij tijdelijke sluiting andere maatregelen kunnen nemen.

De manier waarop Kansfonds ons steunt in deze crisisperiode is echt hartverwarmend. Ze hebben ontzettend snel geschakeld om ons te kunnen voorzien van de steun die nu zo hard nodig is. Wij, en met ons alle klanten van de voedselbanken in Nederland, zijn Kansfonds dan ook erg dankbaar.

Caroline van der Graaf – Scheffer bestuurslid Voedselbanken Nederland

Kansfonds heeft € 300.000,- in het Calamiteitenfonds gestort. Wij zijn blij en trots dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het beschikbaar houden van voedsel voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Mensen naar wie we moeten blijven omzien, juist nu.