Kansfonds trekt 1 miljoen euro extra uit om mensen zonder bestaanszekerheid de winter door te helpen

Kansfonds stelt deze winter 1 miljoen euro extra beschikbaar voor mensen van wie de bestaanszekerheid onder druk staat en die nog dieper in de problemen komen door de stijgende kosten voor dagelijkse boodschappen en energie. We verdelen het geld voor de grootste nood via twintig organisaties waar mensen al aankloppen voor hulp. Deze organisaties hebben het beste zicht op wie wat nodig heeft.

Hoewel Kansfonds juist investeert in structurele oplossingen in de samenleving, doen we ook wat nodig is voor mensen die nú in de problemen komen door de armoedecrisis. Want iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan. Naar verwachting zullen 900.000 mensen de komende tijd in zwaar weer terechtkomen, ondanks de tegemoetkomingen van de overheid.

Eline Crins, hoofd projecten: Partnerorganisaties in het hele land geven aan dat de nood hoog is en ze dagelijks grote zorgen, angst en onzekerheid zien. Ouderen die alles opzij zetten voor de vaste lasten, maar geen boodschap kunnen doen. Jongeren die de huur niet meer kunnen opbrengen met dreigende dakloosheid als gevolg. Gezinnen die de energierekening niet kunnen betalen en de kinderen noodgedwongen thermokleding aantrekken. Mensen zonder verblijfspapieren kunnen bovendien geen aanspraak maken op de overheidsregelingen.”

Partnerorganisaties in het hele land geven aan dat de nood hoog is en ze dagelijks grote zorgen, angst en onzekerheid zien.

Eline Crins hoofd projecten Kansfonds

We stellen het extra geld direct beschikbaar, via partnerorganisaties in ons eigen netwerk. Dit biedt de mogelijkheid om snel en in vertrouwen te handelen, zodat mensen ook in de komende wintermaanden geholpen worden.

Voor dit initiatief zijn we op zoek naar andere fondsen en donateurs die mee willen financieren. Neem voor vragen hierover of voor algemene vragen over het initiatief contact op met Regina Engels. Je kunt ook direct doneren via onderstaande knop.