Huis te klein tijdens lockdown

Ze zijn al acht jaar goede buren. Fatiha woont op tweehoog, Jamila op de eerste verdieping. Regelmatig zitten ze met z’n tweetjes op Fatiha’s balkon. ‘Nu m’n kinderen veel thuis zijn vanwege corona, voel ik me soms bezwaard tegenover m’n onderbuurvrouw. Ze rennen en springen door het huis!’ vertelt Fatiha. Tsja, probeer het kroos maar eens de hele dag in toom te houden in een klein appartement. Zeker zonder iPad of laptop. Dat digitale gemis is extra vervelend nu haar dochter van zes thuis aan school moet werken. Gelukkig had Jamila een goed idee.

Zorg en aandacht

Sinds de coronacrisis houdt Jamila een extra oogje in het zeil bij haar bovenbuurtjes. Ze is vrijwilliger en coördinator bij Voice of All Women. Een Rotterdamse stichting die kwetsbare vrouwen met een migratieachtergrond ondersteunt. Veel van hen kampen door de lockdown met spanningen thuis, een tekort aan inkomsten of gebrek aan kennis over het virus. Daarom zetten vrijwilligers zich nu extra in om hulp te bieden.

Jamila en Fatiha Voice of All Women lockdown

Zorg en aandacht

Sinds de coronacrisis houdt Jamila een extra oogje in het zeil bij haar bovenbuurtjes. Ze is vrijwilliger en coördinator bij Voice of Afghan Women. Een Rotterdamse stichting die kwetsbare vrouwen met een migratieachtergrond ondersteunt. Veel van hen kampen door de lockdown met spanningen thuis, een tekort aan inkomsten of gebrek aan kennis over het virus. Daarom zetten vrijwilligers zich nu extra in om hulp te bieden.

Jamila: ‘Veel gezinnen weten de weg naar hulpinstanties niet te vinden. Wij helpen daarbij. Ik heb Fatiha gekoppeld aan een initiatief in de wijk, Delfshaven Helpt, dat laptops tijdelijks uitleent aan armere gezinnen.’ Een regelrechte zegen. Sindsdien maakt Fatiha’s dochter haar schoolwerk digitaal. En in de vrije uurtjes dient de computer ter vermaak. Fatiha: ‘Jamila stuurde me allerlei tips voor de kinderen – van online spelletjes tot sportlesjes. Vinden ze geweldig! En het is daardoor ietsje rustiger in huis. Ik ben Jamila zo dankbaar, beter een goede buurvrouw dan een verre vriendin.’

Veel gezinnen weten de weg naar hulpinstanties niet te vinden. Ik heb Fatiha gekoppeld aan een initiatief in de wijk dat laptops tijdelijks uitleent. Een regelrechte zegen.