Ik wil kwetsbare mensen in Nederland steunen

Geeske (33) doneert al bijna de helft van haar leven aan een goed doel. Stoer, toch? Via Kansfonds steunt ze precies het soort projecten dat zij belangrijk vindt. Omdat ze periodiek schenkt, levert dat ook nog belastingvoordeel op.

‘Op mijn vijftiende had ik mijn eerste baantje, een krantenwijk. Vanaf dat moment ben ik begonnen met geven aan een goed doel. Mijn ouders hebben in Ivoorkust gewerkt en vertelden regelmatig over hun ervaringen. Door hun verhalen wilde ik doneren aan kwetsbare mensen. Dat bleef ik doen toen ik ging studeren en tegelijkertijd een baan kreeg als wiskundedocent. Ik steunde projecten in het buitenland, omdat ik vond dat wij het in Nederland naar verhouding erg goed hebben.’

Bevoorrecht

‘Ik geef wiskundeles op een ISK: een school met internationale schakelklassen voor anderstalige leerlingen. Veel leerlingen zijn als vluchteling hiernaartoe gekomen. Zij leven met hun gezin van heel weinig geld. Mede daardoor ging ik me realiseren dat niet iedereen in Nederland een bevoorrechte positie heeft.

Een jaar geleden ben ik afgestudeerd. Ik ging meer uren werken, meer verdienen en had dus extra geld om te schenken. Ik ging op zoek naar een aanvullend doel. Door wat ik zag op school, wilde ik deze keer doneren aan een organisatie die juist kwetsbare mensen in Nederland ondersteunt.

Niet iedereen in Nederland heeft een bevoorrechte positie.

Geeske Donateur

Enthousiast

Tijdens mijn zoektocht kwam ik op de site van Kansfonds. Daar las ik dat Kansfonds kwetsbare mensen helpt en tegelijkertijd inzet op systeemverbetering. Daardoor zullen uiteindelijk minder mensen in zo’n moeilijke situatie terechtkomen. Dat sprak mij aan. Ik verdiepte me in de verschillende projecten en raakte enthousiast. Hier wilde ik mijn geld wel aan geven!

Ik heb gekozen voor een periodieke schenking. Dit betekent dat ik Kansfonds voor minimaal vijf jaar ondersteun met een vast jaarlijks bedrag. Mijn salaris groeit de komende jaren nog, dus ik vond het geen probleem dat vast te leggen. Mijn schenking kan ik nu volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Ik vind het heel tof dat deze mogelijkheid bestaat, want zo wordt mijn gift aan Kansfonds beloond met een belastingvoordeel!’

Wil je net als Geeske periodiek schenken?

Slim, want ook voor jou levert dit een flink belastingvoordeel op. Bij een jaarlijkse donatie van 300 euro geeft de Belastingdienst je maar liefst 138 euro terug. Je kunt natuurlijk kiezen om ook dat belastingvoordeel te doneren. Op deze manier wordt je gift kosteloos groter. Bereken je belastingvoordeel met de handige rekenmodule op onze site.

Dát is periodiek schenken