Nieuwe reeks ‘Nederland geeft thuis’ toont de gastvrijheid voor mensen zonder thuis

Vanaf maandag 26 september laat Kansfonds samen met KRO-NCRV en Kerk in Actie in een nieuwe reeks Nederland geeft thuis zien hoe Nederlanders hun harten en huizen openstellen voor mensen in nood.

Honderden mensen die op de grond slapen voor de hekken van het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de afgelopen weken leidden de beelden op tv hiervan tot schaamte, frustratie en ongeloof. Hoe was dit mogelijk in een land als Nederland? De asielprocedure veranderde deze zomer in een asielcrisis. De opvang hangt nu met pleisters en noodverbanden aan elkaar, maar tegelijkertijd ontstaan er ook mooie particuliere initiatieven.

De dagelijkse serie Nederland geeft thuis van KRO-NCRV, Kansfonds en Kerk in Actie, laat zien hoe Nederlanders hun harten en huizen openstellen voor mensen in nood. Het toont de kracht van onze samenleving en draagt zo bij aan de oplossing van het probleem.

In tien portretten laat de serie Nederland geeft thuis zien hoe Nederlanders zich ontfermen over mensen in kwetsbare situaties. Hoe opvang wordt gezocht en gevonden voor mensen uit alle windstreken. En hoe het de Oekraïners en hun gastgezinnen vergaat, nu ze al meer dan een half jaar in Nederland zijn. Wat betekent het om een thuis te geven aan mensen die huis en haard hebben verlaten?

Nederland geeft thuis, vanaf maandag 26 september om 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Onze partners binnen Nederland geeft thuis:

  • KRO-NCRV

    Betrokken bij de samenleving en met oog voor de ander

  • Kerk in Actie

    Geloven in delen