Alle jongeren een thuis

Nederland telt 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. Met ons programma Alle jongeren een thuis werken we aan een nieuw perspectief en steunen we stoere, vernieuwende ideeën die niemand kan of durft te financieren.

Kansfonds - Jongere spuit graffiti

Op onze themapagina lees je alles over de problemen waar thuisloze jongeren mee te maken krijgen.

Ga naar de themapagina

Onze aanpak

De afgelopen jaren steunde Kansfonds veel projecten voor dak- en thuisloze jongeren die bouwden aan het geloof in eigen kunnen. Met het nieuwe programma Alle jongeren een thuis gaat Kansfonds met talloze projecten aan de slag met een ogenschijnlijk onoplosbaar probleem. We streven naar een toekomst waarin alle jongeren een thuis hebben. Met elkaar werken we aan een nieuw perspectief en steunen we stoere, vernieuwende ideeën die niemand kan of durft te financieren, vanuit de visie dat ieder mens telt en recht heeft op een menswaardig bestaan.

Wij vinden dat dak- en thuisloze jongeren het verdienen dat we álles voor ze uit de kast trekken. Als we gedurende deze vijf jaar meer mensen aan ons weten te binden die dit ook vinden en met ons mee gaan doen, zijn we goed bezig. En dan denk ik niet alleen aan projectpartners, maar ook aan werkgevers, die ene gemeenteambtenaar, een zorginstelling, opvanglocaties, noem maar op. Iedere jongere heeft een thuis nodig.

Myrte Lucassen Projectadviseur bij Kansfonds

De lessen van 'Geloof in eigen kunnen'

Rapportage ‘Geloof in eigen kunnen’

In 2014 is Kansfonds gestart met de voorloper van Alle Jongeren een Thuis: ‘Geloof In Eigen Kunnen’. In dit artikel zetten we de belangrijkste lessen op een rij. Je kunt hier ook het volledige rapport downloaden.
Nieuws
Lees het artikel

Podcast

In de podcast van Alle jongeren een thuis gaan Kansfonds en het Instituut voor Publieke Waarden op zoek naar manieren om jongeren aan een thuis te helpen. Jongeren, wereldverbeteraars en andere experts komen aan het woord.

Geef jij ook?

Wil jij bijdragen aan ons programma Alle jongeren een thuis? Dat kan middels ons donatieformulier. Alle steun is welkom.

Doneer aan ons programma

Thuis – wie speelt er mee?

Thuis – de escape game

“Heel bijzonder dat het lukt om met een spel het gevoel van onmacht over te brengen dat dak- en thuisloze jongeren moeten ervaren.” Aan het woord is Rick die als één van de eersten Thuis – de escape game speelde. Benieuwd of onze game iets voor jou is?
Nieuws
Lees het artikel

Onze partners binnen dit programma

Bureaucratievrij geld

Veel thuisloze jongeren lopen vast in de bureaucratie. Om dat tegen te gaan, ontwikkelde het Instituut voor Publieke Waarden de Doorbraakmethode. Kansfonds voegt er een krachtig wapen aan toe om extra vaart te maken: bureaucratievrij geld. Dat is financiële hulp zonder ingewikkelde voorwaarden, dus zonder bureaucratie. Zo kunnen we jongeren zo snel mogelijk helpen met een passende oplossing én bespaart het de maatschappij veel geld. Bekijk hoe in de video’s.

  • Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

    Thuisloze jongeren
  • Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

    Thuisloze jongeren

Zorg jij ook voor een doorbraak?

Wil jij bureaucratievrij geld geven? Dat kan middels ons donatieformulier. Alle steun is welkom.

Doneer bureaucratievrij geld

Contact

Heb je een vraag over ons programma Alle jongeren een thuis? Neem contact op met één van onze projectadviseurs.