Speelcoach en activiteiten voor kinderen in de wijk

Bijdrage Kansfonds
€ 10.000, waarvan € 4.000 uit het Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg
Projectpartner
Stichting Wijkplatform Brukske
Locatie en jaar
Venray 2021 - 2022

In de multiculturele wijk Brukske in Venray wonen veel gezinnen met opgroeiende kinderen. Vaak met een taalachterstand en geen geld voor sport of andere vrijetijdsbesteding. Daardoor hingen de kinderen na school rond in de buurt en veroorzaakten overlast. Totdat Stichting Wijkplatform Brukske startte met kinderactiviteiten in de wijk.

Henk Willems venray Mede Brukske

Henkie is een begrip

40 vrijwilligers organiseren activiteiten waaraan ruim 300 kinderen tussen de 4 en 14 jaar meedoen. De kinderen krijgen meer structuur en perspectief, waardoor ze beter functioneren, zowel thuis als op school. Initiatiefnemer Henk is speelcoach en organiseert sinds 2017 allerlei activiteiten voor kinderen in deze wijk waar hij zelf ook woont, zoals knutselmiddagen en sportactiviteiten. Kansfonds draagt sindsdien bij aan dit project met een jaarlijkse bijdrage.

De kracht ligt in het verzinnen van activiteiten die buiten te ondernemen zijn. Variërend van survival, fietscross, skeltercross, speurtochten en Kindercarnaval tot een zomervakantiekamp en winteractiviteiten zoals glijden, schaatsen en spooktochten. Ook worden de kinderen betrokken bij het schoonmaken van de wijk, onderhoud aan het openbaar groen en leren ze samenwerken met andere wijkbewoners.

Henk weet kinderen, jongeren en ook jongvolwassen te binden. Ook ouders en buurtbewoners doen mee als vrijwilliger. Vanuit andere plekken in de stad ontstaat inmiddels ook vraag naar de expertise van Brukske. Henk neemt ons mee op pad:

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

De activiteiten zorgen ervoor dat je iedereen bij elkaar brengt. De wijk heeft aandacht nodig, zeker de kinderen.

Speelcoach Henk Wijkplatform Brukske

Verbinding en vrolijkheid

Er wordt goed gekeken naar wat echt bij de kinderen en jongeren past, waar ze goed zelf in zijn. Zo treedt een groep Syrische jongvolwassenen vaak op met muziek en dans tijdens activiteiten in de wijk. De activiteiten zorgen voor verbondenheid en de overlast maakt plaats voor vrolijkheid en stralende kinderen!