‘Dankzij de noodhulp heb ik veel minder geldzorgen’

Nienke uit Rotterdam-Noord is één van de vele mensen die moeilijk rond kunnen komen door alle prijsstijgingen. Nu krijgt ze wekelijks een boodschappenkaart van inloophuis Goud van Noord. Op de kaart staat twintig euro, waarmee ze kan betalen bij een plaatselijke supermarkt.

Wat ik nog maar kan kopen voor twintig euro, daar schrik ik wel van’, vertelt Nienke. ‘Ik drink ’s ochtends graag koffie, maar dat is best duur. Net als groente, fruit en hondenbrokjes. Ik heb een hond Jip, die me heel dierbaar is en me door moeilijke tijden heen hielp. Hem wil ik nooit om geldredenen wegdoen.’ Alle aanbiedingen en koopjes houdt Nienke nauwlettend in de gaten. ‘Voor sommige kom ik net tekort, bijvoorbeeld vier pakken koffie voor de prijs van twee. Dan heb ik liever korting op één pak. Maar gisteren scoorde ik wel een grote zak appels voor een klein prijsje.’

Nienke moest onlangs stoppen met haar baan in de zorg, toen ze ontdekte dat ze nog lijdt aan onverwerkte trauma’s. Lange tijd kampte ze met een verslaving en problemen met haar veiligheid. Dat gaat de laatste jaren gelukkig een stuk beter, en nu werkt ze aan herstel. Maar van haar ziektewetuitkering komt ze maar moeilijk rond. En een buffer heeft ze nooit kunnen opbouwen.

Een bijzondere plek in de wijk geeft Nienke een extra steuntje in de rug: inloophuis Goud van Noord. Ze voelde zich er de eerste keer meteen op haar gemak. ‘Er zijn vast mensen die het zwaarder hebben dan ik, dacht ik vaak. Bij Goud van Noord overtuigden ze me dat ik evengoed hulp mag aannemen. Dankzij hun steuntje in de rug heb ik veel minder geldzorgen. En de mensen bij Goud van Noord zijn inmiddels een beetje als familie. Ik doe er vrijwilligerswerk, de kinderclub leiden bijvoorbeeld. En andere mensen helpen in de wijk. Ik geloof erin dat God me naar deze plek heeft geleid’.

 

 

Goud van Noord

‘Ons motto? Jij bent goud!’

Nienke zegt het al: een bijzondere plek in de wijk Rotterdam-Noord. Maak kennis met inloophuis Goud van Noord in dit artikel.
Verhaal
Lees het artikel
  • Noodhulp

    Zo’n 900.000 mensen kwamen afgelopen winter in zwaar weer terecht door de stijgende kosten voor boodschappen en energie.

    Alles over Noodhulp