‘t Hemeltje

Bijdrage Kansfonds
€ 25.000
Projectpartner
Stichting Diaconaal Inloophuis ’t Hemeltje
Thema
Inloophuizen
Locatie en jaar
Eindhoven 2023

‘t Hemeltje is een gastvrije, open plek in Eindhoven voor dak- en thuisloze mensen. Het inloophuis ondersteunt met basisbehoeften zoals maaltijden en kleding, gelegenheid om te wassen en douchen, en activiteiten zoals schilderen in het atelier of gebruikmaken van de computer. Maar het is bovenal een plek waar ruimte is voor je verhaal, waar je vertrouwen krijgt om te zijn wie je bent.

't Hemeltje Jaennet Venekamp veilige haven

Gewoon even ‘zijn’

’t Hemeltje is 25 jaar geleden opgericht door de protestante kerkgemeenschappen in de regio Eindhoven. Dagelijks komen er zo’n 50-80 gasten die zelf mogen bepalen wat ze willen doen en bespreken. De vrijwilligers van ’t Hemeltje staan voor ze klaar en bieden een luisterend oor voor hun zorgen en vragen. Maar mensen kunnen hier ook gewoon op adem komen. Even rust, niets moeten, geen direct doel vervullen. In dit huis staat aandacht voorop, aandacht voor wie de ander is en wat er voor de ander op het spel staat.

‘Wederkerigheid staat centraal: hier ben je bij elkaar te gast’

Jeannet Venekamp Vrijwilligster en een van de drijvende krachten achter het inloophuis

Fonds Franciscus steunt inloophuizen in heel Nederland

’t Hemeltje is een van de 75 inloophuizen die we sinds 2018 met het programma ‘Fonds Franciscus’ steunen. Daarmee bieden we een vangnet voor mensen waar nauwelijks nog iemand naar omziet. Lees meer over ons programma voor inloophuizen.

Lees meer over Fonds Franciscus