Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds, bij Kansfonds ondergebracht als een Fonds op Naam, is een stimuleringsfonds speciaal voor kwetsbare kinderen tussen de 6 en 18 jaar.

Wat is het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds?

Op 17 juli 2014 nam Evert van Zijtveld nietsvermoedend afscheid van zijn kinderen Frederique (19) en Robert-Jan (18). Zij stapten met hun grootouders in de MH17, het vliegtuig dat even later boven de Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Hij besloot een fonds op te richten dat hun naam draagt. Het is een stimuleringsfonds speciaal voor kwetsbare kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Het wil helpen hun basis te versterken en hun talenten te ontplooien. Dat vergroot hun kansen op geluk en zelfstandigheid.

Hoe leef je verder als het ondenkbare gebeurt?

Op 17 juli 2014 nam Evert van Zijtveld nietsvermoedend afscheid van zijn kinderen Frederique (19) en Robert-Jan (18). Zij stapten met hun grootouders in de MH17, het vliegtuig dat even later boven de Oekraïne uit de lucht werd geschoten.

Verhaal
Lees het verhaal van Evert hier

Mijn kinderen hebben geen toekomst meer, anderen wel. Onze kinderen stonden altijd klaar voor iedereen. Hoe zij in het leven stonden, inspireerde ons om weer verder te gaan, op een positieve manier. Een fonds op hun naam bekrachtigt dat.

Evert van Zijtveld houder van het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Help jij ook mee?

In het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld fonds zit onder meer de gift die Frederique en Robert-Jan van hun ouders kregen op hun achttiende. Ook zit het geld dat zij zelf verdienden met hun bijbaan bij de supermarkt in het fonds. ‘Ik weet zeker dat ze dit een hele mooie bestemming hadden gevonden’, zegt Evert van Zijtveld. Ook anderen kunnen een donatie doen in het fonds. Graag zelfs. ‘Ter herinnering aan Frederique en Robert-Jan. En voor de kwetsbare kinderen die met een beetje hulp een mooie toekomst in het verschiet hebben.’ Help jij ook mee?

Je kunt altijd opzeggen. Vragen? Bel naar 035-6249651.

Op projectbezoek met Evert van Zijtveld