-
Thuisloze jongeren raken regelmatig verstrikt in allerlei regels en procedures. Daardoor lukt het bijvoorbeeld niet om de borg of eerste maand huur te betalen. Een relatief klein bedrag, vrij te besteden, maakt dan een groot verschil. Je voorkomt daarmee dat jongeren dakloos raken. Kansfonds werkt er met een aantal gemeenten al een tijdje mee. We weten dat het werkt en dat het haalbaar is. Maar ook dat het gemeenten op nieuwe ideeën brengt over waar de echte oplossingen zitten.
-
De grootste hobbel in de strijd tegen dak- en thuisloosheid is het stigma. Zolang we (vaak onbewust) verhalen en foto’s gebruiken die mensen eenzijdig in beeld brengen, krijgen we dat stigma niet doorbroken. Help voorkomen dat die stigmatiserende beelden zich nestelen in de hoofden van je collega’s. Bijvoorbeeld door levensechte voorbeelden te gebruiken in gesprekken, discussies, presentaties en beleidstukken.
-
Een einde maken aan dak- en thuisloosheid lukt alleen samen. Daarom hebben we twee coalities opgericht: (1) tegen jongerendakloosheid en (2) tegen dakloosheid onder volwassenen. In die coalities slaat iedereen die nodig is de handen ineen voor een doorbraak. Denk aan maatschappelijke organisaties, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers uit het hele land. Laat je inspireren door mensen met dezelfde vraagstukken en worstelingen. En die elke dag weer doorbraken weten te bedenken en te realiseren. Programmaleider Willem van Sermondt denkt graag met je mee.
Ik ben erbij als dwarsdenkende ambtenaar
Wil je ook laten zien dat ander beleid meer oplevert? Dan kun je niet zonder voorbeelden waarvan hun effect en haalbaarheid zijn aangetoond. Wat ook helpt? De uitwisseling met gelijkgestemden die net als jij van binnenuit het systeem kritisch bevragen. Bij Kansfonds vind je ze allebei. Er is meer mogelijk dan je denkt!
Alles weten over hoe we thuisgeven?
Vraag dan onze brochure aan, we sturen deze graag naar je toe!