Bureaucratievrij geld

Veel thuisloze jongeren lopen vast in de bureaucratie. Om dat tegen te gaan, ontwikkelde het Instituut voor Publieke Waarden de Doorbraakmethode. Kansfonds voegt er een krachtig wapen aan toe om extra vaart te maken: bureaucratievrij geld. Dat is financiële hulp zonder ingewikkelde voorwaarden, dus zonder bureaucratie. Zo kunnen we jongeren zo snel mogelijk helpen met een passende oplossing én bespaart het de maatschappij veel geld.

Bureaucratievrij geld, wat is dat?

In het kort: financiële hulp zonder ingewikkelde voorwaarden, dus zonder bureaucratie. Regelmatig lopen jongeren vast in regels, regelingen en procedures. Het lukt niet om de borg of eerste maand huur te betalen, ze kunnen geen aanspraak maken op een tweede keer bijzondere bijstand of werken aan toekomstperspectief gaat niet omdat er een schuld in de weg zit. Om een doorbraak te realiseren of om dakloosheid te voorkomen kan een relatief klein bedrag een groot verschil maken. Wij noemen dat: bureaucratievrij geld.

Zo werkt bureaucratievrij geld

  • Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

    Thuisloze jongeren
  • Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

    Thuisloze jongeren

Wie kan bureaucratievrij geld aanvragen?

Bureaucratievrijgeld kan worden ingezet voor jongeren die begeleid worden door één van onze projectpartners binnen het programma Alle jongeren een thuis. Het geld is bedoeld voor jongeren die basis van een thuis niet op orde hebben en 16-27 jaar oud zijn (richtlijn). De organisatie de de jongere begeleidt doet de aanvraag. Dus niet de jongere zelf.

Waarvoor kan bureaucratievrij geld worden ingezet? Een paar voorbeelden

Doen, durven, doorpakken

We doen wat nodig is, leren zoveel mogelijk en ondernemen actie als een situatie daarom vraagt. Doen, durven, doorpakken noemen we dat. Om nog meer inzicht te krijgen in waar het (vaak) misgaat voor de jongeren, analyseren we de aanvragen voor bureaucratievrij geld op een overkoepelend niveau. Zo leren we waar jongeren tegenaan lopen en waar hun behoeften liggen. Deze kennis delen we met belangrijke stakeholders en waar nodig ondernemen we actie.

Zorg jij ook voor een doorbraak?

Wil jij bureaucratievrij geld geven? Dat kan middels ons donatieformulier. Alle steun is welkom.

Doneer bureaucratievrij geld

Het moment dat ik aan Kim en haar moeder vertel dat de schulden zijn afbetaald, is onbetaalbaar. Haar moeder is zo dankbaar en Kim reageert ook vol ongeloof. Voor hun betekent dit de wereld!

Nanda Hofstede Coach bij Qpido

Uitgelichte artikelen

Contact

Heb je een vraag over bureaucratievrij geld? Neem dan contact met ons op.