Nationale Postcode Loterij steunt Kansfonds

Jaarlijks ontvangt Kansfonds van de Nationale Postcode Loterij een royale bijdrage. Daarmee maken we ieder jaar het verschil voor vele kwetsbare mensen in Nederland. De bijdrage van de loterij wordt mogelijk gemaakt door de vele deelnemers. Van elk gekocht lot gaat tenminste 40% naar een goed doel.

Geld voor mens en natuur

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met tenminste 40% van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Naast Kansfonds ontvangen onder andere UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen financiele steun.

Lees ook: ‘Kansfonds ontvangt tien miljoen euro van Nationale Postcode Loterij’

De Postcode Loterij geeft

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska Postkod Lotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Lees hier meer over de goede doelen die de Postcode Loterij steunt
De Postcode Loterij is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld gala ontvangt kansfonds tien miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Foto: Roy Beusker