Vacature programmaleider (32-36 uur)

Kansfonds is volop in beweging. We hebben onze strategie aangepast om nog meer het verschil te kunnen maken. Dit betekent dat we naast het financieren van projecten ook zelf programma’s opzetten voor grote maatschappelijke problemen en dat we een rol nemen in het maatschappelijk debat. Help jij mee onze vernieuwde koers verder vorm te geven?

Wat doe je?

Als programmaleider heb je een regierol bij de ontwikkeling en uitvoering van onze programma’s. Je speelt actief in op maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelt programmatische activiteiten waarmee Kansfonds echt het verschil kan maken voor mensen die thuisloos zijn. Je werkt op de afdeling projecten samen met zes programma adviseurs, drie projectondersteuners en een programmaleider. Ook werk je nauw samen met collega’s van de afdeling fondsenwerving en communicatie bij het opbouwen van een relevant netwerk en het uitdragen van de missie van Kansfonds.

 • Je neemt de leiding bij het ontwikkelen en uitvoeren van programmatische activiteiten: Je zet samen met collega’s programma’s op, zorgt voor goede uitvoering, monitoring en budgetbeheer. Je zet samenwerkingen op met relevante partners.
 • Je ontwikkelt beleid: Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen actief en levert op basis van gesignaleerde trends een fundamentele bijdrage aan de ontwikkeling van nieuw beleid. Je communiceert hierover, zowel intern als extern.
 • Je vertegenwoordigt Kansfonds: Je treedt als thematisch expert op richting partners, overheid en media. Je werkt aan de profilering van Kansfonds door op te treden als spreker of discussieleider bij bijeenkomsten die je organiseert.
 • Je behandelt projectaanvragen: Je fungeert als aanspreekpunt voor projectpartners in de fase van onderzoek en advies, ondersteunt (potentiële) aanvragers bij het realiseren en formuleren van projectaanvragen en onderzoekt aanvragen als grondslag voor het schrijven van een onderbouwd advies.

Welke ervaring en kennis neem je mee?

 • WO werk- en denkniveau en strategisch denkvermogen.
 • Bij voorkeur 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt brede kennis van relevante maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en advisering op strategisch niveau.
 • Je bent communicatief vaardig, kunt goed een netwerk opbouwen en bent proactief in samenwerking.
 • Je herkent je in de kerncompetenties van Kansfonds: versterkend, initiatiefrijk, oprecht en lef.
 • Financiële kennis (voor het beoordelen) van jaarrekeningen en begrotingen.
 • Affiniteit met het katholiek sociaal denken is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een zelfstandige functie bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling, zeer actief in een breed sociaal maatschappelijk werkveld.
 • Een moderne werkplek aan de ’s-Gravelandseweg te Hilversum.
 • Een hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit hoofd én hart.
 • Een jaarovereenkomst met zicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal € 3.290,00 en maximaal € 5.180,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal H, CAO voor het Omroeppersoneel) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds PNO Media.

Enthousiast over deze functie?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie, stuur dan voor vrijdag 7 oktober een motivatiebrief met cv per e-mail naar sollicitatie@kansfonds.nl. Houd er vast rekening mee dat de gesprekken voor de eerste ronde en tweede ronde plaats vinden in de weken van 10 & 17 oktober. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eline Crins.

Over Kansfonds

Kansfonds gelooft dat ieder mens telt en iedereen recht heeft op een thuis: een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. Dat doen we met een team van ruim 20 mensen en samen met projectpartners, donateurs en maatschappelijke organisaties.

Lees meer over Kansfonds