Mede

Een blad over medemensen en medeleven. Over medestanders en medeverantwoordelijkheid. Dat is Mede, het magazine van Kansfonds.

Trots delen we in Mede de verhalen die we tegenkomen in ons werk. Vertellen we over maatschappelijke problemen én oplossingen. En laten we u kennismaken met de mensen die ons inspireren; de professionals en vrijwilligers wiens werk wij mede mogelijk maken.

Lees in deze editie het verhaal van Ramon:

‘Cocaïne, heroïne en drank – ik ontdekte drugs al op jonge leeftijd. Eerst op feestjes, maar al snel was ik verslaafd. Ik heb vaak een time-out gehad op Het Passion, maar thuis ging het steeds weer mis. Door de drank vergat ik de deur op slot te doen, waardoor mijn huis een open woning werd voor “vrienden” die ook gebruikten. Het dieptepunt was toen ik twee weken in coma lag in het ziekenhuis. Ik dank God nog elke dag dat ik daaruit wakker werd. Ik realiseerde me toen: als ik wil leven, móét ik een veilige plek zonder verleidingen zien te vinden. Uiteindelijk kreeg ik toestemming van de gemeente om permanent bij Het Passion te wonen. Nu gaat het goed met me. Ik ben clean en doe sinds kort vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Het Passion heeft me geholpen om te léven.’

Het hele magazine is hier te lezen.

Abonneer op Mede

Wilt u het MEDE magazine elk kwartaal gratis in uw brievenbus ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. Voorgaande edities teruglezen? Dat kan hier.

Kansfonds gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier ons Privacy Statement.

“Ik vind het een cadeautje om het blad te lezen. Iedere keer word ik geraakt door de verhalen. Er  gebeuren mooie dingen om ons heen, mede via Kansfonds.”

Mevrouw De Bruin, abonnee van Mede