Extra steun inloophuizen is hard nodig: word partner van het masterprogramma!

Hoe essentieel ze ook zijn, Nederlandse inloophuizen hebben het zwaar. Met Fonds Franciscus doen we er alles aan om ze toekomstbestendig te maken. Via een nieuw masterprogramma voorkomen we dat belangrijke inloophuizen het niet redden.

In 2023 gaat het nieuwe masterprogramma van start. Een programma op maat, speciaal voor inloophuizen die langer support nodig hebben. Naast financiële steun bevat het masterclasses op het gebied van organisatiekracht, financieringsvraagstukken en het vergroten van impact.

Voor het masterprogramma zijn we op zoek naar co-financiers. Van fondsen en stichtingen tot overheids- en kerkelijke instellingen en ruimhartige particulieren. Hoe meer partners deelnemen, hoe meer inloophuizen we gezond en weerbaar kunnen maken voor de lange termijn.

Inloophuizen voorzien in de grote behoefte aan laagdrempelige ontmoetingsplaatsen. Daarom is dit masterprogramma zo hard nodig. Als co-financier is het heel interessant om zo’n langlopend project te volgen en de resultaten op lange termijn te zien. Ook denken we mee, samen met andere fondsen en partners. Die bundeling van kennis en middelen levert zóveel meer op dan de inspanning van een individueel fonds.

Job Rijneveld, Adessium Foundation bevlogen co-financier van Fonds Franciscus sinds 2019

Contact

Wil je je aanmelden als co-financier van het masterprogramma of wil je eerst eens de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met Mariëlle Heemskerk.