In2YourPlace

Bijdrage Kansfonds
€ 50.000
Projectpartner
Stichting Levanto Groep
Locatie en jaar
Limburg 2020

Bij In2YourPlace helpen kwetsbare jongeren, onder wie thuisloze jongeren, elkaar weer overeind. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar volgen een trainingstraject om zelfredzamer te worden, delen hun ervaringen en zetten zelf initiatieven op. Ze krijgen de kans om weer vooruit te kijken en iets positiefs tot stand te brengen.

Ze krijgen hun levenslust weer terug

In2YourPlace is inmiddels op veel plekken in Limburg actief, in de regio’s Maastricht, Heerlen, Sittard, Weert en Roermond. De jongeren komen in het trainingstraject wekelijks bijeen. Ze vertellen hun levensverhaal, luisteren naar elkaar en geven elkaar advies. Gelijkwaardigheid en een gevoel van herkenning zorgen voor een veilige omgeving. Met behulp van diverse methodieken biedt de training snel diepgang.

Cisca van der Meijs is de oprichter van In2YourPlace. Ze vertelt in deze video over de positieve resultaten, en kijkt mee hoe een training verloopt:

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Nieuwe hoop voor de toekomst

Kansfonds draagt sinds 2015 bij aan dit project met een jaarlijkse bijdrage. Al ruim 200 jongeren hebben deelgenomen aan de training van In2YourPlace en er zijn wachtlijsten. De jongeren geven aan dat hun leven een totaal andere invulling heeft gekregen. Niet meer hele dagen gamen of blowen en vervelen, maar weer een doel in hun leven, meer zelfvertrouwen en nieuwe hoop voor de toekomst. Sommige jongeren ontwikkelen zich bovendien zelf tot trainer.

Geef jij om dak- en thuisloze jongeren?

Ruim 12.000 dak- en thuisloze jongeren in Nederland worstelen met meerdere problemen tegelijkertijd. Problemen die ze op eigen kracht zelden te boven komen. Daarom hebben zij onze hulp nodig. Wil je ook bijdragen aan een thuis voor jongeren? Dat kan door te doneren.

Doneer aan thuisloze jongeren