Thuisloze jongeren

Nederland telt 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. En dat aantal blijft groeien. Wij geloven dat iedere jongere een thuis verdient.

Het probleem

Te veel jongeren leven in Nederland op straat, slapen in de nachtopvang of bij bekenden op de bank. Kansfonds gunt álle jongeren een thuis, maar dat is geen gemakkelijke opgave. De jongeren worstelen vaak met meerdere complexe problemen tegelijk: schulden, geen opleiding of werk en middelengebruik. Deze problemen vragen dan ook om een integrale aanpak.

Alle jongeren een thuis URBN Village LR 15

Onze aanpak

De afgelopen jaren steunde Kansfonds veel projecten voor dak- en thuisloze jongeren die bouwden aan het geloof in eigen kunnen. Met het nieuwe programma Alle jongeren een thuis gaat Kansfonds met talloze projecten aan de slag met een ogenschijnlijk onoplosbaar probleem. We streven naar een toekomst waarin alle jongeren een thuis hebben. Met elkaar werken we aan een nieuw perspectief en steunen we stoere, vernieuwende ideeën die niemand kan of durft te financieren, vanuit de visie dat ieder mens telt en recht heeft op een menswaardig bestaan.

Wij vinden dat dak- en thuisloze jongeren het verdienen dat we álles voor ze uit de kast trekken. Als we gedurende deze vijf jaar meer mensen aan ons weten te binden die dit ook vinden en met ons mee gaan doen, zijn we goed bezig. En dan denk ik niet alleen aan projectpartners, maar ook aan werkgevers, die ene gemeenteambtenaar, een zorginstelling, opvanglocaties, noem maar op. Iedere jongere heeft een thuis nodig.

Myrte Lucassen Projectadviseur bij Kansfonds

Geef jij ook?

Vind jij ook dat alle jongeren een thuis verdienen? Help ons dan mee door financieel bij te dragen aan ons programma Alle jongeren een thuis. Alle steun is welkom.

Doneer aan ons programma

Onze partners binnen dit thema

Nieuwsbrief

Ontvang mails over thuisloze jongeren

Wil je meer weten over thuisloze jongeren? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

  • * = verplichte velden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Heb je een vraag over ons programma voor thuisloze jongeren? Neem contact op met één van onze projectadviseurs.