En de winnaar is…

Op 9 maart vond in Hilversum voor de zesde keer de Landelijke Inspiratiedag plaats. Een samenwerking tussen Kansfonds, Actioma, Huis van Dominicus en KRO-NCRV, georganiseerd voor mensen die zich vanuit diaconale overwegingen inzetten voor hun medemens. Het thema was dit jaar: 'Ik ben omdat wij zijn'.

Naast een inhoudelijk programma van workshops en inspirerende sprekers als Corine van der Loos, Erik Borgman en bisschop Mgr. Gerard Johannes Nicolaas de Korte, werd de Kans Inspiratieprijs uitgereikt: een wisselbeeld én geldbedrag van € 5.000. De drie genomineerde projecten: Casa Migrante (Amsterdam), Respijthuis HouseMartin (Den Haag) en Friend4friend Noord Nederland (Leeuwarden). Drie projecten die ieder op een geheel eigen manier een thuis bieden aan mensen die het moeilijk hebben.

Friend4friend jongeren Jildou en Samra

De winnaar: Friend4friend

Het project Friend4friend koppelt nieuwkomer-jongeren aan Nederlandse jongeren. Samen zetten ze zich in voor een maatschappelijk project, ontwikkelen zo hun talent en leren elkaars cultuur en leefwereld kennen. Uit het juryrapport: door de persoonlijke benadering helpt dit project veel jongeren een stap verder in het leven. Een benadering waar niet alleen de nieuwkomer-jongeren baat bij hebben, maar zeker ook de Nederlandse jongeren. Een mooi voorbeeld van hoe je door verbinding, interesse en openheid kunt thuisgeven!

Fantastisch om op zo’n inspirerende dag ook nog eens deze prijs te winnen. Echt een mooie opsteker voor ons project en onze jongeren!

Caroline Doelman Solidair Friesland
Het winnende project Friend4friend
logo KRO-NCRV

Kruispunt

KRO-NCRV wijdde een aflevering van Kruispunt aan de landelijke Inspiratiedag. Proef zelf de sfeer tijdens de dag én maak kennis met de drie genomineerde projecten.

Bekijk Kruispunt

Lees ook

De Inspiratiedag is een initiatief van: