Richtlijnen

Wat mooi dat je overweegt om een projectaanvraag in te dienen. Het belangrijkste uitgangspunt bij de beoordeling van aanvragen is onze missie: iedereen een thuis. Om daarin zo goed mogelijk te slagen hanteren we bij het toekennen natuurlijk wel spelregels. En we zijn ook duidelijk in wat we niet steunen, zodat je weet waar je aan toe bent. Op deze pagina lees je of jouw project in aanmerking komt voor onze financiering.

Iedereen een thuis

Kansfonds zet zich al bijna 65 jaar in voor een samenleving waarin er plek is voor iedereen. Een thuis staat voor een dak boven je hoofd. Voldoende geld om van te leven. En het diepe besef erbij te horen. Meer dan 1 miljoen mensen in ons land hebben geen thuis – en dus geen bestaanszekerheid. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Want iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan. Om dat te bereiken focussen we ons op projecten die zichtbaar maken wat de óórzaken zijn van geen thuis, door te laten zien hoe het anders kan. We financieren geen projecten die inzetten op de gevólgen van geen thuis, want er zijn gelukkig veel andere fondsen en maatschappelijke organisaties die zich daarop richten.

Voor wie geen thuis heeft

Er zijn veel mensen zonder thuis. Kansfonds is daar waar de nood het hoogst is. Wil je weten op wie we ons vooral richten? Lees dan verder.

Op wie wij ons richten

Wat wij belangrijk vinden

Meer over onze richtlijnen

We denken graag met je mee!

Heb je een idee maar twijfel je of het past bij onze missie? Dan willen we je uitnodigen om contact met ons op te nemen. Bel met +31 (0) 35 624 96 51 en vraag naar een van onze projectadviseurs. Je kunt ook ons contactformulier invullen of direct een vooraanvraag indienen. We horen graag van je!

Voorbeelden van projecten die wij steunen

Kansfonds - jongen voor graffiti kunstwerk

Aangescherpte richtlijnen

Sinds 1 januari 2022 hebben we onze richtlijnen aangescherpt, omdat we nog meer van betekenis willen zijn voor mensen van wie het bestaan onder druk staat. Het resultaat van die keuze heb je gelezen op deze pagina. Natuurlijk blijven eerdere toezeggingen van kracht, ook als die gaan over de komende jaren. Via onderstaande knop lees je wat onze overwegingen zijn geweest om de richtlijnen aan te scherpen.

Lees meer over onze overwegingen