Omzien naar elkaar, juist nu

De noodzakelijke maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bedwingen, zorgen met name bij kwetsbare groepen voor veel problemen. Want mensen zonder thuis kunnen niet thuis blijven, mensen die leven in armoede kunnen niet hamsteren en eenzame ouderen kunnen niet vragen of iemand boodschappen voor ze meeneemt.

Extra geld voor corona-initiatieven

Om te kunnen blijven omzien naar de meest kwetsbaren in onze samenleving, stelt Kansfonds extra geld beschikbaar. Wil je meer weten over de hulp die Kansfonds biedt? Lees dan hier verder.

Heb je advies nodig hoe je een initiatief in deze tijd draaiend houdt? Onze partner KNHM foundation houdt telefonisch spreekuur. Meer weten over dit spreekuur? Lees dan hier verder.

Ook bijdragen?

Wil je geen aanvraag indienen, maar wel jouw steentje bijdragen? Een financiële bijdrage is zeer welkom. Daarmee kunnen wij de meest kwetsbaren steunen. Juist nu.

Doneer direct

#alleenmetelkaar

Alleen samen kun je iemand zijn. Daarom helpen we elkaar, juist nu. Wat doen we voor de ander en wat vertelt dat over onszelf? Daarover gaat deze serie persoonlijke verhalen.

Corona-initiatieven die wij steunen

Wij zijn blij en trots om te vermelden dat wij € 300.000 in het Calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland hebben gestort. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het beschikbaar houden van voedsel voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving, juist nu. Lees hier meer over onze steun aan de voedselbanken. Wij steunen daarnaast vele andere initiatieven die zich inzetten om de meest kwetsbare groepen door de coronacrisis heen te loodsen. Bijvoorbeeld FairWork, dat opkomt voor de arbeidsrechten van ongedocumenteerden. Of Straatadvocaat Leeuwarden, dat actief op zoek gaat naar dak- en thuislozen om hen te informeren en te beschermen tegen het coronavirus. Lees hier welke initiatieven we nog meer steunen.

‘De manier waarop Kansfonds ons steunt in deze crisisperiode is echt hartverwarmend. Ze hebben ontzettend snel geschakeld om ons te kunnen voorzien van de steun die nu zo hard nodig is. Wij, en met ons alle klanten van de voedselbanken in Nederland, zijn Kansfonds dan ook erg dankbaar.’

Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland

Nieuwsberichten over de coronacrisis

Het nieuws volgt elkaar in rap tempo op. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Kansfonds tijdens de coronacrisis en lees de nieuwsberichten hieronder.