Omzien naar elkaar, juist nu

Helaas zijn er weer aanvullende maatregelen genomen om het coronavirus te bedwingen. De gevolgen van de corona epidemie zorgen met name bij kwetsbare groepen nog steeds voor veel problemen. Meer mensen raken in nood door de toenemende werkeloosheid en er is nog weinig perspectief voor de groepen die al kwetsbaar waren.

Extra geld voor corona-initiatieven

De afgelopen tijd hebben we al veel initiatieven gesteund die insprongen op de acute nood. Hier zijn veel mensen mee geholpen. Omdat de nood nog steeds heel groot is, hebben wij voor dak- en thuislozen, ongedocumenteerden en mensen die in grote armoede leven onze noodhulp nu verlengd tot eind 2020. Wij dragen onder andere bij aan leefgeld, menswaardige opvang en voedselvoorziening voor deze kwetsbare groepen. Het ligt in de lijn der verwachting dat we de noodhulp ook in 2021 nog continueren. Wil je meer weten over de hulp die Kansfonds biedt of een aanvraag indienen? Lees dan hier verder.

Heb je advies nodig hoe je een initiatief in deze tijd draaiend houdt? Onze partner KNHM foundation houdt telefonisch spreekuur. Meer weten over dit spreekuur? Lees dan hier verder.

Ook bijdragen?

Wil je geen aanvraag indienen, maar wel jouw steentje bijdragen? Een financiële bijdrage is zeer welkom. Daarmee kunnen wij de meest kwetsbaren steunen. Juist nu.

Doneer direct

Corona-initiatieven die wij steunen

Wij zijn blij en trots om te vermelden dat wij € 300.000 in het Calamiteitenfonds van Voedselbanken Nederland hebben gestort. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het beschikbaar houden van voedsel voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving, juist nu. Lees hier meer over onze steun aan de voedselbanken. Wij steunen daarnaast vele andere initiatieven die zich inzetten om de meest kwetsbare groepen door de coronacrisis heen te loodsen. Bijvoorbeeld FairWork, dat opkomt voor de arbeidsrechten van ongedocumenteerden. Of Straatadvocaat Leeuwarden, dat actief op zoek gaat naar dak- en thuislozen om hen te informeren en te beschermen tegen het coronavirus. Lees hier welke initiatieven we nog meer steunen.

#alleenmetelkaar

Alleen samen kun je iemand zijn. Daarom helpen we elkaar, juist nu. Wat doen we voor de ander en wat vertelt dat over onszelf? Daarover gaat deze serie persoonlijke verhalen.

‘De manier waarop Kansfonds ons steunt in deze crisisperiode is echt hartverwarmend. Ze hebben ontzettend snel geschakeld om ons te kunnen voorzien van de steun die nu zo hard nodig is. Wij, en met ons alle klanten van de voedselbanken in Nederland, zijn Kansfonds dan ook erg dankbaar.’

Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland

Nieuwsberichten over de coronacrisis

Het nieuws volgt elkaar in rap tempo op. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Kansfonds tijdens de coronacrisis en lees de nieuwsberichten hieronder.