Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Aflevering 7 – Bureaucratievrij geld

Dak- en thuisloosheid bij jongeren is allereerst een gebrek aan een eigen woonplek. Maar bij dak- en thuisloze jongeren is er vaak meer aan de hand: er zijn bijvoorbeeld schulden, of een klein sociaal netwerk of een onverwerkt jeugdtrauma. Voor ieder probleem is er een ander oplossing, een ander loket en hulpverleners wisselen vaak. Hoewel juist deze jongeren stabiliteit nodig hebben, lopen ze vast in de bureaucratie. Steeds meer gemeentes willen deze bureaucratie doorbreken. Zo raken jongeren niet dak- of thuisloos, maar krijgen ze de ondersteuning om te werken aan hun toekomstperspectief.

Het Instituut voor Publieke Waarden en Kansfonds werken samen om gemeentes hierbij te helpen. Door het bieden van maatwerk én door het beschikbaar stellen van bureaucratievrij geld. Groningen is een voorbeeld van een gemeente waar ze bureaucratievrij geld inzetten. In deze aflevering spreekt Marit met Sierd-Jan Jongsma en Ramon. Sierd-Jan werkt voor de gemeente Groningen en Ramon is lid van de Wijze Raad van Kansfonds.

Deze content is alleen beschikbaar als de marketing cookies zijn geaccepteerd.

Logo alle jongeren een thuis

Over de podcast Alle jongeren een thuis

Zeker 8.500 jongeren in Nederland hebben geen thuis. In de podcast van Alle jongeren een thuis gaan Kansfonds en het Instituut voor Publieke Waarden op zoek naar manieren om jongeren aan een thuis te helpen. Jongeren, wereldverbeteraars en andere experts komen aan het woord. Kunnen we ervoor zorgen dat thuisloosheid verdwijnt?

Luister meer afleveringen

Podcast door Bart de Nes.