Kansfonds in uw testament

Veel mensen zorgen met hun nalatenschap voor hun familie en naasten. Maar misschien wilt u ook iets nalaten aan een goed doel dat u dierbaar is. Zo kunt u van betekenis zijn, ook als u er zelf niet meer bent. Via uw nalatenschap staat u dan mensen bij die een steuntje in de rug nodig hebben.

Hoe werkt een nalatenschap bij Kansfonds?

U kunt op verschillende manieren nalaten via een testament:

  • Kansfonds als (mede)erfgenaam opnemen: Kansfonds ontvangt een door u vastgesteld percentage van uw nalatenschap om aan projecten te besteden. 
  • Een legaat schenken: u kunt bepaalde goederen of een vastgesteld bedrag nalaten. 
  • Nalatenschap onder recht van vruchtgebruik: uw kinderen of partner blijven gebruikmaken van uw eigendom. Na een bepaalde periode, meestal na het overlijden van de partner of kinderen, vervallen deze eigendommen aan Kansfonds. 
  • Een fonds op naam nalaten: u richt een eigen fonds op, met een zelfgekozen naam en zelfgekozen doelen. Kansfonds beheert dit fonds. Dit is mogelijk vanaf 50.000 euro. 

Het is belangrijk om advies in te winnen bij uw notaris. Die kan ook uw testament opmaken.

Als ik er niet meer ben, zet Kansfonds mijn gedachtegoed voort. Dat is een fijn idee. De projecten die Kansfonds steunt zijn altijd gericht op menselijke waardigheid, op het inzetten van ieders eigen kracht en unieke kwaliteiten. Ik weet zeker dat mijn nalatenschap zo op de juiste plek terechtkomt.

Jeanine Sinke nam Kansfonds op in haar testament

ANBI-status

Kansfonds heeft een ANBI-status (door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling). Dit betekent dat wij geen belasting over de nalatenschap hoeven te betalen. Uw nalatenschap  gaat dus volledig naar het project of thema waarnaar uw hart uitgaat.

Wilt u meer informatie?

Misschien wilt u ook iets nalaten aan een goed doel dat u dierbaar is. Vraag dan geheel vrijblijvend onze gratis brochure aan over nalaten aan Kansfonds.

Vraag de brochure aan

Contact

Heeft u een vraag over nalaten aan Kansfonds? Neem contact op met onze adviseur filantropie.