Kansfonds ontvangt tien miljoen van Postcode Loterij

Maar liefst 341 miljoen euro werd maandagavond verdeeld tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Ook Kansfonds ging met een royale cheque naar huis. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan Kansfonds ook in 2017 maar liefst tien miljoen euro besteden aan de hulp aan kwetsbare mensen in Nederland.

Hulp aan vluchtelingen. Betere kansen voor kinderen in armoede. De inzet van technologie tegen verregaande ontbossing in het Amazonegebied. In totaal ontvingen 110 organisaties die zich inzetten voor mens en planeet, een bijdrage.

Het verschil maken

‘Met de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we voor veel mensen een groot verschil maken,’ vertelt Kansfonds-directeur Henriëtte Hulsebosch. ‘Een maatje voor mensen met schulden. Betere kansen voor kinderen die in armoede opgroeien. Een waardige dagbesteding voor mensen met een beperking. Het is slechts een greep uit wat we kunnen doen dankzij de deelnemers van de loterij. Zo kunnen we op veel plekken in Nederland de kansen van kwetsbare mensen vergroten en versterken.’

Win-win oplossingen

Bijzondere gast tijdens het gala was voormalig president van de Verenigde Staten, Bill Clinton. Hij sprak namens de Clinton Foundation over concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering. Ook riep de oud-president op om te werken aan oplossingen die voor iedereen goed zijn. Geen scenario’s meer die voor de één winst en voor de ander verlies opleveren maar echte win-win oplossingen.

Deelnemers

De enorme bedragen die de Nationale Postcode Loterij jaarlijks aan goede doelen kan besteden worden opgeleverd uit lotenverkoop. Van elk lot gaat vijftig procent van de aankoopprijs naar een goed doel op het gebied van mens en planeet. In 2016 droegen zo 2,8 miljoen deelnemers bij aan een mooiere samenleving.