Kansfonds is partner van ‘Lief gebaar’

In de maand mei komen radiopresentatoren van KRO-NCRV met het initiatief 'Lief gebaar' in actie voor mensen in Nederland die in armoede leven. Kansfonds is hierbij als partner aangesloten. Naast de lieve gebaren waartoe KRO-NCRV mensen in het hele land oproept, biedt Kansfonds de mogelijkheid om te doneren aan mensen die in armoede leven, via ons programma ‘Gewoon geld geven’.

‘Het grootste probleem van mensen in armoede is gewoonweg dat ze te weinig geld hebben,’ zegt programmaleider Bas Pieck. “We zien dat er nu veel ‘pleisters worden geplakt’ om mensen in armoede te helpen, bijvoorbeeld in de vorm van energiemaatregelen en maaltijden op school. Maar de beste remedie tegen armoede is bestaanszekerheid! En daar zijn een fundamenteel andere visie en structurele oplossingen voor nodig.”

Van pleisters plakken naar bestaanszekerheid

Stel je voor dat we met elkaar armoede in ons land weten te doorbreken? Dan geven we zo’n 830.000 mensen die in armoede leven, weer kans op een menswaardig bestaan. Daarom is Kansfonds gestart met de aanpak ‘Gewoon geld geven’. We geven geld vanuit het volle vertrouwen dat mensen in armoede zelf heel goed weten hoe ze dat het beste kunnen inzetten.

  • Gewoon geld geven

    Voldoende geld om van te leven en ons vertrouwen dat gezinnen zelf het beste weten hoe zij daarmee hun kansen kunnen keren. Dát is Gewoon geld geven.

    Alles over Gewoon geld geven

Doen wat nodig is

Ondertussen blijft het nodig om mensen die in armoede leven en het nú niet redden, te ondersteunen. Daarom zijn initiatieven zoals KRO-NCRV’s Lief gebaar, belangrijk. Laten we vooral met elkaar blijven doen wat nodig is, zolang zoveel mensen in bestaansonzekerheid leven.

Geef jij ook?

Ruim 800.000 mensen kunnen niet rondkomen. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Wil jij ook afrekenen met armoede? Doneer dan aan ons programma Gewoon geld geven. Met jouw donatie helpen we gezinnen in armoede. Elke donatie is welkom.

Doneer direct