Nederland geeft thuis

Iedereen een thuis

Hoe geef jij thuis?

Geen thuis. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Maar wie de beelden ziet van mensen op de vlucht, voelt even hun ontreddering. We zetten ons huis en hart open. Voor iedereen zonder thuis. Dit toont de kracht van onze samenleving en draagt bij aan de oplossing van het probleem. Help je ook mee om iemand een thuis te geven?

Geef thuis met woonruimte

Niemand kan zonder thuis. Want dát is de basis voor een menswaardig bestaan. Heb jij een kamer over in huis? Dan kun je het verschil maken voor één van de duizenden statushouders die wachten op een woning, voor een jongere die net op eigen benen gaat staan of voor één van de vele economisch daklozen in ons land. Maak kennis met de initiatieven die Kansfonds ondersteunt en meld je aan!

Ik heb een kamer over

Geef thuis met jouw donatie

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen thuis. Laten we daarom samen thuisgeven. Voor mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. Voor gezinnen die in armoede leven. Voor mensen op de vlucht. Help je mee?

Doneer direct
Nieuwsbrief

Geef thuis door op de hoogte te blijven

Iedereen verdient een thuis. Want zonder thuis is je bestaan onzeker. De uitdagingen zijn groter dan ooit. Thuisgeven was nooit zo hard nodig als nu. Wil je op de hoogte blijven van hoe we samen kunnen thuisgeven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • * = verplichte velden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vijf tips om als samenleving thuis te geven

Zo geven we thuis!

Laten we ons huis en hart blijven opstellen voor iédereen zonder thuis. Want door samen thuis te geven, laten we als samenleving krachtig zien waar we voor staan: mensen zonder thuis laten we niet aan hun lot over.
Nieuws
Lees het hele artikel

Kijktip

Van maandag 26 september t/m vrijdag 7 oktober zond KRO-NCRV, samen met Kansfonds en Kerk in Actie, elke werkdag Nederland geeft thuis uit. Een serie over hartverwarmende initiatieven waarmee we Nederland willen inspireren om ook thuis te geven voor mensen zonder thuis. Want iedereen verdient een thuis. Afleveringen gemist? Ze zijn nog terug te kijken op NPOstart.

Onze partners binnen Nederland geeft thuis

  • KRO-NCRV

    Betrokken bij de samenleving en met oog voor de ander

  • Protestantse Kerk in Nederland

    Vindplaats van geloof, hoop en liefde