De kinderbijslag. Wat ga jij ermee doen?

De kinderbijslag… Ga je er een paar extra sneakers voor kopen? Nóg een jasje voor de zomer? Weer een dagje pretpark? Of doe je er een ander een plezier mee?

Het probleem
In Nederland leven ruim 200.000 kinderen in armoede. En hun ouders dus ook. Dat betekent niet naar een kinderfeestje kunnen, omdat je geen cadeautje kunt kopen. Niks kunnen geven op juffendag. Geld aanvragen bij de gemeente om schoolspullen of een fiets te kunnen kopen. Niet mee op schoolreis en zeker geen hippe rugzak. Dat doet wat met een kind.

De gevolgen van armoede
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien in armoede vaker ongelukkig zijn en minder goed presteren op school. Ze lopen vaak een achterstand op die nauwelijks nog goed te maken is. Zo wordt armoede generaties lang doorgegeven. Onacceptabel in een rijk land als Nederland.

Afrekenen met armoede
Kansfonds wil afrekenen met armoede. En dat doen we ook. Met gedurfde, échte oplossingen. Zoals het programma ‘Gewoon geld geven’, waarbij gezinnen twee jaar lang elke maand een gift van 150 euro krijgen. En ook op andere manieren geven we thuis.

(Gemiddeld ontvangt een gezin € 339 kinderbijslag per kind, afhankelijk van de gezinssamenstelling)

Wat jij kunt doen

Jij kunt ook wat doen. Bijvoorbeeld je kinderbijslag doorgeven aan gezinnen die het broodnodig hebben. Wil je meer doen? We bespreken graag persoonlijk met je hoe je kunt bijdragen. Laat je gegevens achter dan nemen we contact met je op.