Toch nog studeren

Schulden, zorgen en geen vaste woon- of verblijfplaats. Het is voor dak- en thuisloze jongeren niet makkelijk om een opleiding te volgen. Toch is een startkwalificatie een belangrijke stap richting een beter leven. Stephanie, voormalig zwerfjongere, is deze maand toch aan een opleiding begonnen. In een blog houdt ze haar ervaringen bij.

Stephanie kan aan de slag dankzij het project ‘onderwijs op maat’. Het initiatief maakt deel uit van ‘Van de Straat’, een samenwerkingsverband dat zich richt op het doorbreken van de complexe combinatie van problemen waar zwerfjongeren tegen aan lopen. In Van de Straat werken Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN), Federatie Opvang, Kamers met Kansen en Kansfonds samen om de kansen van dak- en thuisloze jongeren te verbeteren.

Toekomstdromen

Stephanie droomt van een diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Hoe de weg daarnaartoe gaat verlopen? Lees hier over haar ervaringen.

Over het leven als zwerfjongere deden Stephanie en een aantal andere jongeren al eerder hun verhaal. Bekijk de video hier.