Symposium erfelijkheid van armoede

Het aantal kinderen in Nederland dat in armoede opgroeit, stijgt. Vaak levert dat een achterstand op die later nauwelijks in te halen is. Armoede blijkt erfelijk. Het Amsterdamse initiatief Money School organiseert daarom een symposium rond de vraag hoe we de erfelijkheid van armoede kunnen doorbreken.

Hoe helpen we mensen om financieel zelfstandig te worden? En hoe bereiken we de mensen die het het meest nodig hebben? Hoe beschermen we kinderen en jongeren tegen de effecten van armoede? Diverse sprekers zoeken op woensdag 1 maart naar antwoorden. Het symposium markeert het drie-jarig bestaan van Money School.

Money School

In acht weken maakt Money School Amsterdamse jongeren weerbaar en financieel bewust. De jongeren volgen lessen over omgaan met geld en denken samen na over hun toekomst. Zo wil het initiatief de vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Money school is één van de deelnemers aan de Kansfonds-versneller ‘Opgroeien in armoede’.

Aanmelden voor het symposium kan via de website van Money School.