Tweede proeflokaal Brouwerij De Prael

Een nieuw avontuur voor Brouwerij De Prael. Na acht jaar bier brouwen en schenken in de Amsterdamse binnenstad, breidt de organisatie uit naar de Houthavens. Met hulp van Kansfonds opent vandaag een tweede proeflokaal en betrekken de bierbrouwers binnenkort ook een tweede brouwerij.

Liefde voor bier én mensen vormt de basis van Brouwerij de Prael. De brouwerij biedt leer- en werkplekken aan mensen die vanwege een beperking of psychiatrische aandoening niet makkelijk aan een gewone baan komen. Met de opening van de nieuwe locatie kan De Prael meer van dat soort plekken aanbieden.

Cadeautje van het leven

Brouwer Bart en oprichter Arno

Dat de brouwerij een belangrijke plek is voor haar werknemers blijkt uit het verhaal van brouwer Bart. Hij vertelt: ‘de kennismaking met Brouwerij De Prael is een cadeautje van het leven zelf geweest. Twaalf jaar geleden kwam ik er als vrijwilliger terecht toen ik in een afkickkliniek zat. Tot die tijd werd ik nergens warm van, had geen interesses of ambities. Nu werk ik er fulltime, ben ik als eerste in de brouwerij en ga als laatste weg.

Donderdag 13 april wordt de nieuwe locatie feestelijk geopend. Kijk voor meer informatie op de website van De Prael.