Allemansgilde: ondernemen met een vangnet

Je eigen inkomen generen en toch de veiligheid van een uitkering ervaren. Vandaag gaat het Allemansgilde van start: een groep kersverse ondernemers die eigen inkomsten gaan generen maar ook nog terug kunnen vallen op hun uitkering.

Werk vinden vanuit een uitkering is niet altijd makkelijk. Zeker niet als er ook nog andere redenen zijn die het vinden en houden van werk lastig maken. Gebrek aan werkervaring of een opleiding, de zorg voor een kind, kwetsbare persoonlijke omstandigheden; de bijstand lijkt vaak een eindpunt. Maar niet voor de ondernemers van het Allemansgilde. Zij vieren vandaag de officiële start van hun coöperatie. De afgelopen maanden zijn alle deelnemers een bedrijfje gestart dat leunt op hun eigen talent. Via het gilde ontvangen zij ondersteuning en coaching. Kansfonds maakte de oprichting van het Allemansgilde financieel mede mogelijk.

Samen ondernemen

M&D staat voor moeder & dochter; oftewel moeder Willemein van Amersfoort en dochter Lies Klomp. Samen maken zij handgemaakte poppen en cadeau- en interieurartikelen. Eigen ontwerpen? Geen probleem! Zo zorgen de beide dames voor een uniek cadeau of relatiegeschenk geven voor iedere gelegenheid.

Lies is naast een creatief maakster ook een creatief schrijfster. Op haar blog ‘By Lies’ schrijft zij reviews van producten en artikelen over onder andere beauty en lifestyle.