Wij Zijn LIT, een nieuwe online game tegen pesten

Pesten is van alle tijden maar in het digitale tijdperk beperkt het zich niet langer tot het schoolplein. Om jongeren te leren omgaan met (online) pesten en sexting, is de game Wij Zijn LIT ontwikkeld die tijdens de Week Tegen Pesten officieel werd gepresenteerd.

Pesten is van alle tijden maar in het digitale tijdperk beperkt het zich niet langer tot het schoolplein. Om jongeren te leren omgaan met (online) pesten en sexting, is de game Wij Zijn LIT ontwikkeld die tijdens de Week Tegen Pesten officieel werd gepresenteerd.
(Online) pesten, sociale uitsluiting en sexting kunnen grote gevolgen hebben voor het leven van een slachtoffer. Eenzaamheid en schaamte en het gevoel niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot zelfdoding. Juist omdat de gevolgen zo groot kunnen zijn, ontwikkelde Kikid lesmateriaal waarmee jongeren geactiveerd worden en concrete tools krijgen om pesten tegen te gaan. Onderdeel van het lesmateriaal is de online game Wij Zijn LIT.
Inzicht in eigen gedrag
In Wij Zijn LIT stappen jongeren in een verhaal waarin alles draait om sociale veiligheid en (eigen) gedragskeuzes. Ze kruipen in de huid van pesters, omstanders en slachtoffers en krijgen zo inzicht in hun gedrag en de gevolgen daarvan. De game leert jongeren om te gaan met (online) pesten, groepsdruk en stimuleert zelfstandig nadenken. De game, die tijdens de Week Tegen Pesten werd onthuld, is inmiddels al 15.000 keer gedownload.
Kansfonds wil dat niemand buitengesloten raakt. Pesten kan leiden tot kwetsbaarheid en uitsluiting en daarom ondersteunde het Kikid bij het ontwikkelen van het lesmateriaal en de game.
Wil je meer weten over het lesmateriaal of Wij Zijn LIT, kijk dan op de website van Kikid

Wij Zijn LIT!