Arm en moedig

Een werkgroep van mensen die zelf weten hoe het is om in armoede te leven. Dat is de spil van het initiatief Arm & Moedig in Elburg. De ouders zetten zich samen in om zich aan hun huidige situatie te ontworstelen.

Bijdrage Kansfonds

€ 37.904

Aanvrager

Stichting WIEL

Hoe werkt het?

De werkgroep bestaat uit zeven ouders met financiële problemen. Ze zijn gefrustreerd en beschadigd, bijvoorbeeld door verslaving of een lelijke echtscheiding. Maar ook gemotiveerd om een stap vooruit te zetten. Samen bedenken ze activiteiten en oplossingen voor mensen die in dezelfde situatie zitten. Tegelijkertijd organiseert de stichting ook activiteiten voor kinderen. Dat levert niet alleen een leuke plek op waar de kinderen hun vrije middag kunnen doorbrengen. Het is meteen een goede manier om de vinger aan de pols te houden en te zien waar extra steun nodig is.

Hoever zijn we?

Met een heerlijke picknick in samenwerking met de lokale voedselbank heeft Arm & Moedig zich in de kijker gespeeld. Inmiddels staan verschillende activiteiten op de agenda. Zoals een Sinterklaasfeest voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk van de voedselbank zijn. Een inloopochtend voor ouders om vragen over opvoeding en financiën te bespreken. En preventielessen voor middelbare scholieren.

“Ik vind de werkgroep erg leuk en interessant! Daardoor heb ik het gevoel dat ik weer meedoe en iets kan betekenen voor anderen en voor mijn eigen gezin.”

lid werkgroep

Wat levert het op?

De deelnemers aan de werkgroep hebben stuk voor stuk een stap gezet in hun persoonlijke ontwikkeling. En de kinderen en ouders die aan de activiteiten deelnemen bloeien op dankzij de positieve sfeer. Ze leren zich meer ontspannen. Daarnaast is er in het algemeen meer begrip voor mensen in armoede gekomen.

Stichting Wiel

Stichting Wiel
Lange Wijden 33
8081 VS Elburg
www.wiel.nl