Buurzaam koken

Kinderen die in armoede opgroeien eten minder gevarieerd en daardoor vaak minder gezond. Dat concludeerde Stichting LEFteam tijdens hun smaaklesprogramma voor basisscholen in Maastricht. Daarom: Buurzaam Koken. Een initiatief waarin kinderen samen met hun ouders kennismaken met gezond eten.

Bijdrage Kansfonds

€ 25.000

Aanvrager

Stichting LEFteam

Hoe werkt het?

LEF gaat met kinderen van basisscholen én hun ouders wekelijks gezonde en voedzame maaltijden, soepen, broden en ‘gezond’ gebak bereiden. Deze scholen staan in Maastricht Noordwest. De armoedeproblematiek is hier groot. Een LEF-professional coördineert de inkoop, bereiding en planning, met ondersteuning van de LEF-jongeren. Vrijwilligers en buurtbewoners dragen ook hun steentje bij door te helpen bij de uitvoering. Dankzij hen kunnen minder draagkrachtige gezinnen een gezonde maaltijd bereiden en vervolgens mee naar huis nemen. Ondertussen wordt er door gezamenlijk te koken een basis gecreëerd, waarbij vrijwilligers, ouders en kinderen elkaar ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen.

Wat levert het op?

Ouders en kinderen leren spelenderwijs gezonder en voedzamer te koken. Waarbij de misvatting ‘gezond is altijd duur’, ook meteen de wereld uitgeholpen wordt. Heerlijk gezond en voedzaam eten kan óók met een smallere beurs. De bijvangst van Buurzaam koken is het sociale aspect: vrijwilligers, ouders en kinderen ontmoeten elkaar, en kunnen putten uit elkaars kracht en kennis.

Stichting LEFteam

Stichting LEFteam
Elisabeth Strouvenlaan 51 A
6214 AX Maastricht

Website: http://www.lefteam.nl/

Website locatie:
Website: http://cooperatieblauwdorp.nl
Facebook: https://www.facebook.com/cooperatieblauwdorp/