Persoonlijke hulp en gezelschap voor ouderen

Als je een dagje ouder wordt, is het fijn wanneer je met persoonlijke vragen over eenzaamheid of voor praktische hulp bij iemand terecht kunt. Gelukkig is er dan Stichting SeniorenStudent waar ouderen in contact komen met studenten die steun bieden. Een goed gesprek, hulp bij digitale problemen of er gewoon samen even op uit gaan: dat doet veel goed.

Bijdrage Kansfonds

€ 40.000

Aanvrager

Stichting SeniorenStudent

Doelgroep

Kwetsbare ouderen

Over en weer

Contacten leggen met nieuwe mensen gaat niet altijd vanzelf. Zeker niet tussen mensen van verschillende generaties. Terwijl die elkaar juist veel te bieden kunnen hebben. Over en weer. Studenten kunnen senioren helpen met kleine klusjes rond het huis. Of wegwijs maken in de digitale wereld. Daar doen de studenten niet alleen veel relevante ervaring bij op, maar ze dragen ook hun steentje bij aan de maatschappij.

Door te geven verrijk je elkaars leven. Dat zien we bij veel van onze projectpartners terug. Ook bij SeniorenStudent. Toch hebben we het daar niet zo vaak over als we kijken wat onze projecten opleveren. Misschien wel omdat er nauwelijks woorden zijn om de waarde van geven uit te drukken. Voor ons jaarverslag gingen we daarom naar die woorden op op zoek. We spraken bijvoorbeeld met Dini en Jessica van SeniorenStudent. En wie het verhaal leest, voelt direct: hier gebeurt iets bijzonders tussen twee mensen.

"Ik krijg nu de kans het anders te doen, maar dan voor jou"

Lees het verhaal van Dini (74) en Jessica (19)

Meer informatie over SeniorenStudent vind je hier.