Kansfonds-vrijwilliger in Koffietijd

Sport, handvaardigheid en huiswerkbegeleiding voor kinderen en jongeren. Een gezonde maaltijd. Een vrij moment voor overbelaste ouders. Esmeralda is één van die geweldige vrijwilligers die haar buurt een heel stuk mooier maakt. Vanmorgen was ze te gast in het tv-programma Koffietijd op RTL 4.

Het project Florakokjes is onderdeel van een groot wijkinitiatief in Amsterdam Noord, mogelijk gemaakt door Kansfonds. Wekelijks komen tegen de 40 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar bij elkaar om te koken, huiswerk te maken en andere activiteiten te organiseren. Dat geeft de vaak overbelaste ouders meteen een welkome adempauze.

Afgekeurd

Het initiatief is opgezet door Esmeralda. Zij werd afgekeurd vanwege reuma maar ging niet bij de pakken neerzitten. ‘Natuurlijk heb ik daar last van,’ vertelt ze in de uitzending. ‘Maar ik wilde juist laten zien dat je, ook al heb je een grote rugzak, altijd iets kan doen. Ik krijg er ook veel voor terug. Heel veel liefde van de kinderen. Voldoening. En de gedachte dat je jezelf echt nog iets waard vindt.’

Extra aandacht voor vrijwilligers

Koffietijd besteedt deze hele week extra aandacht aan het geweldige werk van vrijwilligers. Wilt u het item terugzien? Dat kan hier.