Zwemles voor kinderen in armoede

Ieder kind moet op zwemles kunnen. Ook als de ouders daar geen geld voor hebben. Een aantal organisaties sloeg de handen ineen om dat mogelijk te maken. Niet alleen met het oog op de veiligheid van de kinderen, maar ook omdat sport belangrijk is voor de ontwikkeling.

Zo kan Jamyla, die noodgdwongen bij haar opa en oma opgroeit, dankzij het initiatief gewoon  leren zwemmen. Het zwemproject ging vandaag van start in Amsterdam. SBS-programma Hart van Nederland was erbij.

Ieder kind moet mee kunnen doen

Kinderen uit gezinnen waar armoede heerst lopen groot risico op achterstanden. Daarom zet Kansfonds de aandacht voor deze kinderen en hun ouders in de versnelling. De Versneller Opgroeien in armoede richt zich op het creëren van betere kansen voor de kinderen. En op het verlagen van de draaglast en stress die een moeilijke financiële situatie met zich meebrengt voor de ouders. Diverse deelnemers aan deze versneller helpen de ouders om goed gebruik te maken van beschikbare voorzieningen. Het project Doe Mee! uit Den Bosch bijvoorbeeld, waarin ambassadeurs de ouders helpen met het aanvragen van allerlei subsidies.