Kansfonds ontvangt tien miljoen van de Postcode Loterij

Maar liefst 357 miljoen euro werd donderdagavond verdeeld tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Ook Kansfonds ging met een royale cheque naar huis. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan Kansfonds ook in 2018 tien miljoen euro besteden aan de hulp aan kwetsbare mensen in Nederland. In totaal ontvingen 112 organisaties die zich inzetten voor een betere wereld, een bijdrage.

Kansen creëren

‘Met de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we voor veel mensen een groot verschil maken,’ vertelt Kansfonds-directeur Henriëtte Hulsebosch. ‘Zoals een beter toekomstperspectief bieden aan zwerfjongeren. En gelijke kansen creëren voor kinderen die in armoede opgroeien. Dat kunnen we doen dankzij de deelnemers van de loterij. Heel veel dank daarvoor!’

Mooie samenleving

De bedragen die de Nationale Postcode Loterij jaarlijks aan goede doelen besteedt, worden opgebracht vanuit uit de verkoop van loten. Van elk lot gaat vijftig procent van de aankoopprijs naar een goed doel op het gebied van mens en planeet. In 2017 droegen zo 2,9 miljoen loterij-deelnemers 357 miljoen euro bij aan een mooiere samenleving!

Foto: Roy Beusker Fotografie